Στην ενσωμάτωση της πράσινης ενέργειας στην υπηρεσία Charge MyHyundai προχωρά η Hyundai Motor. Χρησιμοποιώντας την επιλογή πράσινης φόρτισης του παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικής φόρτισης Digital Charging Solutions (DCS), η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι, για κάθε χρέωση που λαμβάνουν οι πελάτες μέσω της πανευρωπαϊκής δημόσιας υπηρεσίας φόρτισης, η ισοδύναμη ποσότητα ενέργειας θα τροφοδοτείται πίσω στο δίκτυο ως πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον, η εταιρεία δεσμεύεται, όπως επισημαίνει η ίδια, να χρησιμοποιεί εγγυήσεις προέλευσης (Guarantees of Origin | GO), προκειμένου να διεκδικήσει το πράσινο χαρακτηριστικό για κάθε φόρτιση.

Η υπηρεσία Charge myHyundai είναι διαθέσιμη σε πελάτες Hyundai που οδηγούν μοντέλα BEV και plug-in υβριδικά (PHEV), καθώς και τα νέα μοντέλα που αναμένονται στην ελληνική αγορά έως το καλοκαίρι: το πλήρως ηλεκτρικό Ioniq 5, καθώς και το Santa Fe Plug-in Hybrid. Με την έλευση του Ιοniq 5, η υπηρεσία Charge MyHyundai θα είναι διαθέσιμη και για τους Έλληνες κατόχους και οδηγούς των ηλεκτρικών και plug-in ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai.