Διεθνείς ομιλητές υψηλού κύρους, θεσμικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου και εγχώριου Retail και ηχηρά «ονόματα» του κλάδου Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα συμμετάσχουν στο φετινό συνέδριο Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ, το οποίο πραγματοποιείται στις 27–29 Μαΐου στο ξενοδοχείο Intercontinental. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα εκπροσωπούνται στο Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο ανώτατο επίπεδο.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, θα δώσει στο Συνέδριο τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία. Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχωρίζουν, επίσης, ο Jacques Creyssel, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Λιανικού Εμπορίου (FIRA), η Christel Delberghe, Γενική Διευθύντρια της EuroCommerce, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιανικού & Χονδρικού Εμπορίου, ο Scot Case, Αντιπρόεδρος Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικού Εμπορίου των ΗΠΑ (NRF) και ο Κ. Selvane Mohandas du Ménil, Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Πολυκαταστημάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσδίδει στο Συνέδριο η παρουσίαση (με live σύνδεση) της ευρωπαϊκής έκθεσης Retail 2040 από τον Totti Könnölä, Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Insight Foresight Institute (IFI).

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λειτουργήσει το Retail Innovation Lab, ένας χώρος 300τμ, όπου ελληνικές επιχειρήσεις και Εκπαιδευτικά/ Τεχνολογικά Ινστιτούτα θα παρουσιάζουν όλες τις τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής που εφαρμόζονται ήδη στο εμπόριο ή είναι «καθ’ οδόν».