Γιατί εγώ μπορεί απλώς να μην ανήκω στο fan club του, αλλά κάποια άλλα παλιόπαιδα τον αποκαλούν «Παππού» και ακόμα χειρότερα «Παππούλη» και υποστηρίζουν μάλιστα ότι «το χάνει» σίγα σιγά. Ο λόγος -φυσικά- η ιδιαίτερη διάθεση που δείχνει ο Rupert (η οικειότητα ελπίζω να γίνεται εμφανής ακόμα και για τους καινούριους fans της στήλης) να μην κάνει τον καλό και αγαθό εκδότη και καναλάρχη  που πιστεύει στην ανατροπή που φέρνει το internet, αλλά τολμάει να εγείρει απαιτήσεις για «πληρωμένο περιεχόμενο».

Αλλά, αυτή είναι η τιμωρία του, γιατί δεν διάβαζε παλιά Akrothigws. Αν διάβαζε, θα ήξερε πως τα ίδια και χειρότερα τράβηξε στα δικά μας μέρη πριν από λίγους μήνες ένας άλλος μεγάλος -και όχι μόνο ηλικιακά- εκδότης, που διανοήθηκε να χρεώσει μέρος του περιεχομένου του μεγαλύτερου ίσως τίτλου εφημερίδας στη χώρα. Έτσι είναι φίλες και φίλοι. Ουδέν κρυπτό από τους bloggers και τους υπέρμαχους της δωρεάν ενημέρωσης. Τον ανακάλυψαν το Rupert να γράφει άρθρα και στηλίτευσαν τις θέσεις του δίχως έλεος. Όπως θα έκαναν και σε κάθε άλλον που θα τολμούσε να εκφράσει τέτοιες παλαιομοδίτικες και αντιλαϊκές θέσεις.

Για του λόγου το αληθές, ο μεν Rupert αρθρογράφησε στο ΒusinessΙnsider και τον βρήκαν εν ριπή οφθαλμού ενώ για το «χώσιμο» δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες. Λίγο πιο κάτω σε ένα ελληνικό blog, ένας από τους εγκυρότερους δημοσιογράφους και ένας από τους πλέον σοβαρούς τύπους γενικότερα, ο Σταύρος ο Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο Anemos δήλωνε πως «Δεν είναι ακριβώς (σ. Σ. το internet και το free press) δωρεάν γιατί όλα αυτά τα “μέσα” τα πληρώνει η αγορά, οπότε εμμέσως ο πολίτης διά των προϊόντων που επιλέγει, “ανταμείβει” το site ή το free press που τα προβάλλει. Ειδικά για το ίντερνετ ζούμε ακόμη την “εποχή της γνωριμίας”. Είμαστε ακόμη στο παγκάκι και ανταλλάσσουμε φιλιά. Όσο προχωράει αυτή η σχέση τόσο τα σημαντικά μέρη του ίντερνετ θα “κλειδώνονται” και για να τα ξεκλειδώσεις θα πρέπει να πληρώσεις. Σε μερικά χρόνια δηλαδή το ίντερνετ δεν θα είναι δωρεάν».

Το θέμα όμως δεν είναι αν συμφωνώ ή όχι με την άποψή του – που θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό. Το θέμα είναι πως αναζητώ ακόμα λάβρα σχόλια -ή έστω μια ερώτηση βρε αδερφέ- για το concept της δήλωσης. Έλα που δεν τα βρήκα όμως…