«Το One Video μας βοήθησε να υλοποιήσουμε μία αποτελεσματική καμπάνια υψηλών επιδόσεων, βασισμένη σε data, χρήσιμα τόσο για αυτή, όσο και για επόμενες καμπάνιες.

Μέσω της συνεργασίας μας με το Project Agora, ήρθαμε σε επικοινωνία με το κοινό μας μέσα σε ένα ασφαλές και υψηλής ποιότητας περιβάλλον, πληρώνοντας μόνο για εγγυημένα αποτελέσματα».
Βασίλης Χαλκιάς, Head of Digital Strategy

Στόχοι
Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου εμβληματικού της καταστήματος στην Αθήνα, η Mazda ήθελε να δημιουργήσει ενθουσιασμό για το επαναλανσάρισμά της στην ελληνική αγορά και την παρουσίαση του νέου μοντέλου Mazda 3.

Στόχος των marketing ενεργειών ήταν να στοχεύσουν αποτελεσματικά καταναλωτές στην περιοχή της Αθήνας, να αυξήσουν το awareness και να  δημιουργήσουν κοινά με έκδηλο ενδιαφέρον για το brand, με τα οποία θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν στη συνέχεια με επιπρόσθετο σχετικό περιεχόμενο.

Η λύση μας
Η Mazda ένωσε τις δυνάμεις της με το Project Agora αξιοποιώντας τη διαφημιστική εμπειρία “One Video.

To One Video είναι η πρωτοποριακή υπηρεσία του Project Agora που εγγυάται στα brands την ανεμπόδιστη προσοχή του κοινού που στοχεύουν, για όσο διαρκεί το διαφημιστικό video τους.  Με το One Video, ο διαφημιζόμενος επενδύει μόνο για όσους καταναλωτές παρακολουθούν ολόκληρο το video του, εξασφαλίζοντας, με τον τρόπο αυτό, εγγυημένα αποτελέσματα.

Οι καμπάνιες One Video προσαρμόζουν για λόγους ευκολίας τo ίδιo δημιουργικό asset σε κινητό, tablet και desktop, στο περιβάλλον των πιο αναγνωρισμένων και προσεκτικά επιλεγμένων ψηφιακών εκδοτών στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση. Το video παίζει μόνο όταν βρίσκεται σε πλήρη προβολή στην οθόνη, έτσι όλες οι ολοκληρωμένες προβολές είναι εγγυημένα και εξ ορισμού 100% viewable. Το Project Agora αναλαμβάνει πλήρως τη διαδικασία διαχείρισης και βελτιστοποίησης των καμπανιών One Video, ώστε να φέρει το εγγυημένο αποτέλεσμα.

Στην καμπάνια της Mazda χρησιμοποιήθηκαν 2 cut version videos, διάρκειας 7’’, που παρουσίαζαν το εντυπωσιακό design του νέου Mazda 3. Το γεγονός ότι το δημιουργικό ήταν εναρμονισμένο με τις βέλτιστες video πρακτικές σε σχέση με τη διάρκεια, ενίσχυσε περαιτέρω τις επιδόσεις της καμπάνιας, εκτοξεύοντας το ποσοστό ολοκληρωμένων προβολών 2,15 φορές πάνω από το μέσο όρο της ελληνικής αγοράς*.

Ως επιπλέον όφελος, βάσει των δεδομένων της καμπάνιας δημιουργήθηκε ένα ειδικό κοινό, που έχει ήδη δείξει το ενδιαφέρον του για το brand, το οποίο η Mazda θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές καμπάνιες.

Αποτελέσματα
Η καμπάνια είχε υψηλή απόδοση με 7 στους 10 καταναλωτές, στους οποίους εμφανίστηκε το video, να το παρακολουθούν ολόκληρο και το engagement να ξεπερνά το 1,1%.

Η στρατηγική της Mazda να αξιοποιήσει την υπηρεσία One Video του Project Agora, με μικρής διάρκειας video και υψηλής ακρίβειας στόχευση, απέδωσε καρπούς, φέρνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα μετρήσιμα αποτελέσματα.

Completion Rate: x2,15 πάνω από τον μέσο όρο της ελληνικής αγοράς
Engagement: 1,1% CTR

*σύμφωνα με τα industry benchmarks της MOAT για το β’ εξάμηνο του 2019

Μάθετε περισσότερα: https://bit.ly/3eD0p61