Τις νέες λύσεις της για την πραγματοποίηση από τους καταναλωτές πιο βιώσιμων επιλογών παρουσίασε η Google στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης με θέμα «Sustainable with Google». Τις λύσεις περιέγραψε ο Sundar Pichai, CEO της Google και Alphabet.

Ενδεικτικά, η Google λάνσαρε το πρόγραμμα Nest για επιλογές καθαρής ενέργειας από το σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές στα Google Maps. Το Google Flights εντάσσει, σε παγκόσμια κλίμακα, πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα. Στο tab Shopping περιλαμβάνονται προτάσεις για πιο βιώσιμες εναλλακτικές ενεργοβόρων συσκευών., ενώ η νέα υπηρεσία Nest Renew επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανάλογα με το πότε είναι πιο καθαρή ή οικονομική.

Ήδη στην Αμερική και από το 2022 στην Ευρώπη, τα Google Maps θα έχουν ως προεπιλογή τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, ενώ το Search θα παρέχει εναλλακτικές για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, σύγκριση με βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα και εντοπισμό προσφορών και εκπτώσεων. Οι δυνατότητες αυτές θα ισχύουν από φέτος στις ΗΠΑ, ενώ το 2022 θα υπάρξουν και νέες.