Έχοντας κατακτήσει φέτος τους τίτλους του Mobile Agency of the Year και του Loyalty Agency of the Year, η Warply αποδεικνύει ότι η σταθερή της επένδυση στην καινοτομία και στην πρωτοπορία, αποδίδει καρπούς και αναγνωρίζεται από την αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο 2020, λάνσαρε πάνω από 30 νέα mobile apps.

Έχοντας κατακτήσει φέτος τους τίτλους του Mobile Agency of the Year και του Loyalty Agency of the Year, η Warply αποδεικνύει ότι η σταθερή της επένδυση στην καινοτομία και στην πρωτοπορία, αποδίδει καρπούς και αναγνωρίζεται από την αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο 2020, λάνσαρε πάνω από 30 νέα mobile apps.

H πολυβραβευμένη Warply είναι ένα agency που έχει κατανοήσει πλήρως το mobile περιβάλλον, όντας από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που εξειδικεύτηκαν σε αυτό. Γνωρίζει πώς να ανταπεξέλθει άμεσα και γρήγορα στις προκλήσεις, πώς να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της, πώς να αναπτύξει νέες λύσεις και καινοτόμες υπηρεσίες.

Παράλληλα, φέτος ανέλαβε και ιδιαίτερα projects του δημοσίου τομέα, όπως το λανσάρισμα του Visit Greece app και του e-katanaloti app.Για όλα αυτά, και όχι μόνο, μίλησε στο MW η COO της Warply, Μαρία Πάτση.

MW: Μια τόσο μεγάλη διάκριση, και μάλιστα για δεύτερη χρονιά, δεν είναι κάτι εύκολο να επιτευχθεί. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Μαρία Πάτση: H Warply αναδείχτηκε για 2η χρονιά Mobile Agency of the Year 2020, ενώ φέτος έχουμε κερδίσει και το βραβείο Loyalty Agency of the Year 2020! Πρόκειται για 2 μεγάλες διακρίσεις, που πρώτη φορά λαμβάνει ταυτόχρονα μια εταιρεία και μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι κερδίσαμε πολλά βραβεία, με πολλούς και διαφορετικούς πελάτες για τους οποίους έχουμε κάνει καινοτόμες εφαρμογές mobile ή και προγράμματα loyalty. Τα βραβεία έρχονται σαν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από όλη την εταιρεία. Αυτό είναι το μυστικό.

Η ομαδική προσπάθεια και ο στόχος μας για ένα καλό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τους πολύ γρήγορους χρόνους της εταιρείας, αλλά και τη βαθιά τεχνογνωσία που έχουμε τόσο στο κομμάτι του loyalty όσο και στο κομμάτι των ψηφιακών πληρωμών, αλλά και του mobile -μας διαφοροποιούν και μας έχουν τοποθετήσει στην ηγετική θέση που σήμερα κατέχει η Warply.

Δουλεύουμε σκληρά και με συνέπεια και γι’ αυτό μας εμπιστεύονται τα μεγαλύτερα brands και οργανισμοί. Μέσα στο 2020, η Warply λάνσαρε πάνω από 30 νέα mobile apps, κυρίως εφαρμογές για προγράμματα επιβράβευσης, είτε mobile commerce εφαρμογές. Και έρχονται κι άλλα!

Θα λέγατε ότι ζούμε πλέον σε έναν mobile-first κόσμο;

Σε mobile – first κόσμο ζούμε τα τελευταία χρόνια. Και έχει βάλει και η Warply ένα λιθαράκι σε αυτό, καθώς ήμασταν από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που εξειδικευτήκαμε στο mobile. Συγκεκριμένα, ήμασταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη το 2011 με πλατφόρμα PUSH notifications, η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε λύσεις το 2014 για mobile merchant wallet με ψηφιακές πληρωμές με κάρτα, η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που λάνσαρε Payments Keyboard με intent recognition on user text, ενώ σήμερα είμαστε η πρώτη εταιρεία που προσφέρει μια all-in-one πλατφόρμα – το «Warply Engage» που περιλαμβάνει λύσεις για loyalty, e-ordering, multi-channel marketing automations and messaging, πληρωμές με κάρτα, προσωποποιημένες ενέργειες και κουπόνια, chatboat, κ.ά.

Η διαδρομή μας αυτή, μας έχει δώσει γνώση αλλά παράλληλα, συνεχίζουμε να είμαστε πρωτοπόροι, χρησιμοποιώντας πάντα τεχνολογία αιχμής και προσφέροντας νέες λύσεις για το mobile. Και για την περίοδο της καραντίνας, η Warply ανταπεξήλθε πολύ άμεσα στη μεγάλη ζήτηση κυρίως για mobile commerce apps. Την ίδια περίοδο λανσάραμε υπηρεσίες για mobile contactless πληρωμές, για πληρωμές με κάρτα μέσα από το κινητό, τόσο για pick up όσο και για delivery, ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να ανταλλάσσουν μετρητά ή κάρτες και να μην έρχονται σε κοντινή επαφή με τον συνεργάτη. Πρακτικά σκανάρεις την απόδειξη και πληρώνεις από το κινητό σου, άμεσα και εύκολα.

Στην Ελλάδα το έχουμε λανσάρει ήδη στα πρατήρια ΕΚΟ όπου πλέον για να πληρώσεις με κάρτα δεν χρειάζεται να βγεις από το αυτοκίνητό σου, αλλά μπορείς να πληρώσεις άμεσα από το κινητό σου. To ΕΚΟ app κέρδισε και τον τίτλο του Best Mobile Commerce application στα φετινά βραβεία mobile με αυτή την υπηρεσία! Είναι μια πολύ μεγάλη καινοτομία, που συνδέει το digital με το φυσικό κατάστημα και ενισχύει την ασφάλεια λόγω Covid.

Ας έρθουμε και στο e-commerce, το οποίο στρέφεται όλο και περισσότερο στο κομμάτι του mobile. Πώς βλέπετε την τάση αυτή και σε ποιους παράγοντες οφείλεται, κατά τη γνώμη σας;

Η τεράστια άνοδος του e-commerce είναι ένα γεγονός που ήλθε μέσα στην καραντίνα από ανάγκη, αλλά έχει διατηρηθεί. Αυτή η άνοδος έφερε μεγάλη άνοδο και στο mobile commerce που πλέον έχει το μεγαλύτερο μερίδιο και το μέσο που θα πρωταγωνιστήσει στο εξής. Μιλάμε βέβαια για brands που έχουν επενδύσει σε mobile υπηρεσίες και σήμερα δουλεύουμε μαζί τους στο να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία χρήστη με πιο γρήγορο check out, καλύτερο UI/UX, προσωποποίηση, recommendations και άλλα.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δυστυχώς διαφοροποιούνται, καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει και βλέπουν σοβαρά το mobile είναι πολύ λίγες ακόμη. Όσοι όμως έχουν επενδύσει έχουν εκτοξευτεί σε νούμερα πωλήσεων. Το mobile είναι καταλύτης για την αύξηση των πωλήσεων μιας εταιρείας.

Όλο και περισσότερο, γίνεται λόγος για την ανάγκη ψηφιοποίησης του κράτους και των υπηρεσιών του. Ποια η συμβολή σας σε αυτό το κομμάτι;

Φέτος έχουμε τη χαρά να έχουμε δουλέψει πάνω σε καινοτόμα projects του δημοσίου τομέα, εισάγοντας μεθοδολογίες MVP και agile στη δημόσια διοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών είναι το λανσάρισμα του Visit Greece app, που το βγάλαμε on air μόλις μέσα σε 4 εβδομάδες από την ανάθεση, ενώ σήμερα έχει φτάσει να μετράει πάνω από 600.000 downloads. Πρόκειται για ένα έργο καινοτομίας, ένα ταξιδιωτικό app που προηγείται κατά πολύ από άλλα αντίστοιχα διεθνώς και ήδη αποτελεί παγκόσμιο case study.

Το Visit Greece app ήρθε σαν ιδέα σε μια περίοδο που το Υπουργείο ετοιμαζόταν για το άνοιγμα του τουρισμού και είχε ως πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση των τουριστών για τον Covid-19. Έχει στόχους την ασφάλεια, τη στοχευμένη προώθηση του ελληνικού τουρισμού, την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση των χρηστών, καθώς έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε ένα «τοπικό» ψηφιακό περιβάλλον με τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Στην εφαρμογή ενσωματώσαμε την PLF φόρμα, ενσωματώθηκε το Mastercard Priceless, προστέθηκαν πληροφορίες για τα κατά τόπους μέτρα Covid, αλλά και κάτι πραγματικά καινοτόμο. Αποτελεί το πρώτο destination app με τη δυνατότητα προβολής αλλά και συναλλαγής με εμπόρους και με τις κρατικές υπηρεσίες. Από την αγορά μιας εμπειρίας, μέχρι την κράτηση εισιτηρίου για αρχαιολογικούς χώρους.

Άλλες λειτουργίες που το διαφοροποιούν είναι ένα ειδικό ενημερωτικό chatbot, interactive maps για τα πλησιέστερα νοσοκομεία και κάθε έκτακτη υγειονομική πληροφορία ανά περιοχή, ένα mobile wallet για αγορές απευθείας από το app κ.ά. Συμπληρωματικά, έχουμε προσθέσει ήδη πλούσιο περιεχόμενο – που εμπλουτίζεται διαρκώς. Πρόκειται για μια εντελώς πρωτότυπη ψηφιακή πλατφόρμα που σχεδιάστηκε για να ενισχυθούν και οι τοπικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα μέσω geo targeting καμπανιών και προβολή εμπειριών.

Ένα ακόμη έργο που λανσάραμε είναι αυτό του «e-katanaloti app» για το Υπουργείο Ανάπτυξης που είχε στόχο τη διαφάνεια στις τιμές των βασικών προϊόντων κατανάλωσης. Σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα συλλογής τιμών και το πιο βασικό – σχεδιάσαμε μια εφαρμογή που είναι πραγματικό εργαλείο για την ενημέρωση τιμών σε καθημερινή βάση σε πάνω από 1.500 προϊόντα. Μέχρι σήμερα έχουμε προσθέσει πάνω από 2.500 σημεία που δίνουν καθημερινά τις τιμές τους, σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μεγάλων αλυσίδων super-market.

Ποιοι είναι οι στόχοι (και οι προσδοκίες) σας για το μέλλον;

Για το μέλλον, κοιτάμε περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό,  όπου μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια εξάγουμε τεχνολογία με μεγάλη επιτυχία, αναπτύσσοντας παράλληλα βέβαια και το πελατολόγιο μας και στην Ελλάδα, κυρίως στο retail κομμάτι και τo mobile commerce.

FOCUS POINTS

  • Τα βραβεία έρχονται σαν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από όλη την εταιρεία. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας.
  • Και για την περίοδο της καραντίνας, η Warply ανταπεξήλθε πολύ άμεσα στη μεγάλη ζήτηση κυρίως για mobile commerce apps. Την ίδια περίοδο λανσάραμε υπηρεσίες για mobile contactless πληρωμές, για πληρωμές με κάρτα μέσα από το κινητό, τόσο για pick up όσο και για delivery.
  • Φέτος έχουμε τη χαρά να έχουμε δουλέψει πάνω σε καινοτόμα projects του δημοσίου τομέα, εισάγοντας μεθοδολογίες MVP και agile στη δημόσια διοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών είναι το λανσάρισμα του Visit Greece app, που το βγάλαμε on air μόλις μέσα σε 4 εβδομάδες από την ανάθεση, ενώ σήμερα έχει φτάσει να μετράει πάνω από 600.000 downloads.
  • Για το μέλλον, κοιτάμε περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό, όπου μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια εξάγουμε τεχνολογία με μεγάλη επιτυχία.