Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Metro παρουσίασε τα αποτελέσματα της, στον δρόμο προς την ενεργειακή ουδετερότητα. Στα My Market και στα Metro Cash & Carry πραγματοποιούνται πρωτοβουλίες ανακύκλωσης, πρόσφατα και χρησιμοποιημένων υφασμάτων και παλιών ρούχων σε συνεργασία με το Fabric Republic, ακόμα και αποτσίγαρων στα κεντρικά γραφεία. Επιπρόσθετα, η εταιρεία είναι μέλος της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλη Τροφίμων».

Τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ σε φυσικά καταστήματα My Market και Metro Cash & Carry, για την ανανέωση του εξοπλισμού ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού. Παράλληλα, στα νέα καταστήματα, με την τοποθέτηση των νέων συστημάτων, επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης ενέργειας 48%, συγκριτικά με τα αντίστοιχα συμβατικά καταστήματα.

Η εταιρεία έχει θέσει ως μακροπρόθεσμο στόχο της, το 2027, να αποτελεί μία ενεργειακά ουδέτερη εταιρεία. Μέχρι το 2023, είναι προγραμματισμένη η εγκατάσταση 97 φωτοβολταϊκών σταθμών, σε στέγες καταστημάτων και Κέντρων Διανομής, συνολικής ισχύος 25MW. Ταυτόχρονα, σημαντικές είναι και οι διακρίσεις της Metro, όπου έχει λάβει περισσότερα από 45 βραβεία, ενώ έχει αναδειχθεί ως Energy Efficient Company of the Year 2019 και 2022 και Energy Excellence of the Year 2020.