Τα παγκόσμια στοιχεία της Ericsson αποκαλύπτουν ότι η κίνηση δεδομένων κινητών επικοινωνιών έχει αυξηθεί σχεδόν 300 φορές από το 2011, τη χρονιά που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά η έκθεση Ericsson Mobility Report.

Τα αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε τρέχοντα αλλά και σε ιστορικά δεδομένα των δικτύων, περιλαμβάνονται στην ειδική έκδοση δεκαετίας της έκθεσης «Ericsson Mobility Report November 2021», η οποία κάνει μια αναδρομή σε ορισμένες από τις βασικές τάσεις και γεγονότα που διαμόρφωσαν την τελευταία δεκαετία και αποκαλύπτει τις πιο πρόσφατες προβλέψεις με το βλέμμα στο 2027.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση, από το 2011 προστέθηκαν 5,5 δισ. επιπλέον χρήστες smartphone παγκοσμίως. Μόνο κατά την διάρκεια του 3ου τριμήνου του 2021, διακινήθηκαν μέσα από τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών, περισσότερα δεδομένα από όσα διακινήθηκαν ποτέ από το ξεκίνημα των κινητών επικοινωνιών μέχρι το τέλος του 2016. Οι συνδρομές 5G έως το τέλος του 2027 αναμένεται να αγγίξουν τα 4,4 δισ., οι οποίες θα αντιστοιχούν περίπου στο ήμισυ του συνόλου των συνδρομών κινητών επικοινωνιών εκείνη τη χρονική στιγμή.