Οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε ο όμιλος για το 3ο τρίμηνο ‘18
Αύξηση εσόδων κατά 1,9% και προσαρμοσμένου EBITDA κατά 5,7% κατέγραψε ο όμιλος ΟΤΕ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου ’18 που ανακοίνωσε.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στη διψήφια αύξηση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και στα ισχυρά έσοδα κινητής από data και περιαγωγή, καθώς και στο συνεχή εξορθολογισμό του κόστους. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Στην Ελλάδα η οποία ανακάμπτει οικονομικά, είχαμε ένα καλό τρίμηνο, με τις υπηρεσίες λιανικής σταθερής, αλλά και την κινητή τηλεφωνία, να καταγράφουν αύξηση εσόδων. Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, καταγράψαμε υψηλότερα έσοδα από υπηρεσίες, κυρίως ευρυζωνικές, ενώ η κινητή τηλεφωνία επωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη αύξηση των εσόδων από δεδομένα και την επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που ενίσχυσε τα έσοδα περιαγωγής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δυναμική στη σταθερή τηλεφωνία αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ στην κινητή τηλεφωνία ο όμιλος αναμένει μεγαλύτερες προκλήσεις κατά τα επόμενα τρίμηνα. Τόνισε επίσης ότι οι ισχυρές επιδόσεις της ελληνικής αγοράς οφείλονται κατά κύριο λόγο στην τεχνολογική υπεροχή που ο όμιλος χτίζει εδώ και χρόνια και στην οποία θα συνεχίσει να επενδύει. Αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία εξυπηρέτησης, ως κύριο όχημα για την προσέλκυση και διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών.