Οι άνθρωποι της L’Oréal πιστεύουν ότι η ομορφιά είναι μια ισχυρή δύναμη. Δεν σχετίζεται μόνο με το να δείχνει κανείς όμορφος, αλλά και με την αυτοπεποίθηση γι’ αυτό που είναι ή που θέλει να γίνει και για τη σχέση του με τον κόσμο εν γένει. Για τον λόγο αυτό, ως στόχο θέτουν να προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο «την καλύτερη εκδοχή της ομορφιάς», σεβόμενοι πάντα την ποικιλομορφία.

Στον πυρήνα της L’Oréal, ως Οργανισμού, βρίσκεται η συμπερίληψη, η οποία εξασφαλίζει στην εταιρεία μια ποικιλομορφία εσωτερικά, αντίστοιχη με τις ανάγκες των ανθρώπων που εξυπηρετεί. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, προάγει ένα περιβάλλον εργασίας στο πλαίσιο του οποίου όλοι αισθάνονται καλοδεχούμενοι και άξιοι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το κοινωνικό υπόβαθρο, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία ή την αναπηρία τους. Δημιουργώντας ένα κλίμα στο οποίο ο καθένας έχει τη δυνατότητα να προοδεύει, η εταιρεία θέτει τα θεμέλια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της επιχείρησής της σε όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι, με όλα τα στοιχεία που τους διαφοροποιούν, είναι σημαντικοί στη L’Oréal, τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας όσο και στις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Δράσεις που κάνουν… τη διαφορά
Μερικά παραδείγματα των δράσεων της στρατηγικής της για να προάγει τη διαφορετικότητα, ισότητα και συμπερίληψη στο εσωτερική της, τα οποία έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο είναι τα ακόλουθα:
1. Ισορροπία φύλων στην ηγεσία της. Έχει καταφέρει το 64% των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της να είναι γυναίκες, ενώ το 60,6% των διευθυντικών θέσεων καταλαμβάνεται από γυναίκες.
2. Τακτική εκπαίδευση των ομάδων του HR & των υπεύθυνων διαχείρισης ομάδων για Unconscious Bias.
3. Εκπαίδευση όλων των νέων εργαζομένων στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Στόχος είναι να τονιστεί η σπουδαιότητα των αρχών διαφορετικότητας και συμπερίληψης από την πρώτη μέρα κάθε εργαζομένου στον Οργανισμό, ώστε να υιοθετείται η αντίστοιχη κουλτούρα.
4. Εκπαίδευση των διευθυντικών στελεχών σε managers’ inclusive mindset, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τα σημεία που θα μπορούσαν να βελτιώσουν μέσα στην ομάδα τους και να είναι συμπεριληπτικοί, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες (προσωπικές και επαγγελματικές) του κάθε μέλους τους.
5. Εκδήλωση για τους εργαζομένους της με 3 εκπροσώπους της LGBTQIA+ κοινότητας με στόχο την ενθάρρυνση της κουλτούρας της συμπερίληψης.
6. #BreaktheSilence καμπάνια στους εργαζομένους της εταιρείας με στόχο να ενθαρρύνει την υποστήριξη σε θέματα ψυχικών ασθενειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι cyber talks για θέματα που άπτονται σε ψυχολογικά αίτια από εξειδικευμένους επιστήμονες παρέχονται σε ετήσια βάση στους εργαζομένους (το 2022 έγιναν 10 cyber talks). Παροχή 24ωρης γραμμής βοήθειας για ψυχολογική υποστήριξη μέσω του προγράμματος EAP προς όλους τους εργαζομένους του οργανισμού.
7. Υποστήριξη ευπαθών ομάδων και μειονοτήτων με ευκαιρίες απασχόλησης, μέσω προμηθευτών μας.
8. H Garnier, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ All For Blue, στο πλαίσιο του προγράμματος “Green Beauty” εκπαίδευσε 30 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κωφών Πεύκης για την προστασία του περιβάλλοντος τον Απρίλιο του 2023.
9. H Lancôme με την ΜΚΟ Mexoxo υλοποιούν το πρόγραμμα “Write Your Future”, υποστηρίζοντας την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων, με στόχο την διασύνδεση και την ενδυνάμωσή τους.
10. Με τη χορηγία της Vichy, η Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης σε συνεργασία με τη Μονάδα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησαν τον Οδηγό Εμμηνόπαυσης 2023.
11. Δημιουργία δύο Κοινωνικών Κομμωτηρίων (Αθήνα και Χανιά), με την ευγενική υποστήριξη του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων, με σκοπό να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες βασικής περιποίησης (κούρεμα, λούσιμο και ξύρισμα) σε ευάλωτες ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους διαβίωση. Μέχρι τώρα έχουμε περισσότερους από 1.500 ωφελούμενους, 55% γυναίκες και 45% άνδρες, ηλικιών 15 – 75+. Το 80% των ωφελούμενων είναι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και 20% άστεγοι.