Η περιβαλλοντική πλατφόρμα Act for Earth, την οποία δημιούργησε το CNN Greece υπό την αιγίδα του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσε έμφαση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής, με πρωτογενές περιεχόμενο που κάλυψε τόσο την τρέχουσα επικαιρότητα, όσο και πτυχές που αφορούν σε όλο το περιβαλλοντικό και ευρύτερο φάσμα της βιωσιμότητας. Στο κλείσιμο της χρονιάς, το Act for Earth διοργάνωσε ένα Digital Meet Up, την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου.

Τo Digital Meet Up είχε τίτλο «Η Ελλάδα στην πράσινη μετάβαση» και σε αυτό συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Οι καλεσμένοι μίλησαν για την πορεία της χώρας προς την πράσινη μετάβαση, εξειδικεύοντας τις διατάξεις του Εθνικού Κλιματικού Νόμου, τον τρόπο χρηματοδότησης της μετάβασης αυτής μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τον τρόπο που ο τομέας των Μεταφορών θα αποτελέσει πρωταγωνιστή στη διαδικασία αυτή.

Παράλληλα, ανέλυσαν τα δεδομένα της επιστήμης για την κλιματική κρίση, όπως και τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης για τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, για το προσεχές διάστημα.