Το «Working with Cancer» το οποίο εμπνεύστηκε ο Chief Executive της Publicis Groupe, Arthur Sadoun, μετά από την προσωπική εμπειρία του με την ασθένεια, και σχεδιάστηκε για να αλλάξει τις στάσεις που επικρατούν στο εταιρικό περιβάλλον, κέρδισε το Health Grand Prix for Good στα Cannes Lions International Festival of Creativity.

Ο Sadoun ξεκίνησε την πρωτοβουλία για ένα cross-industry pledge τον περασμένο Ιανουάριο, με στόχο «να εξαλείψει το στίγμα του καρκίνου στον χώρο εργασίας» και να δημιουργήσει εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο ή άλλες χρόνιες παθήσεις, αφού δημοσιοποίησε τη δική του διάγνωση κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Το Publicis Foundation συνεργάστηκε με το Memorial Sloan Kettering Cancer Center και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

Η κίνηση υποστηρίχθηκε από μια διαφημιστική καμπάνια με το βασικό σποτ με τίτλο «Work/life» να προβάλλεται στο Super Bowl παρουσιάζοντας άτομα που πάσχουν από καρκίνο να κρύβουν την κατάστασή τους από τους συναδέλφους τους. Πέντε agencies της Publicis πιστώνονται ως οι συμμετέχοντες της υποψηφιότητας, οι Publicis Conseil Paris, Le Truc New York, Digitas New York, Saatchi & Saatchi Health New York και Publicis Groupe UK. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει το pledge περισσότερες από 600 εταιρείες.

(Πηγή: Campaign)