Η διαδραστική ομιλία έχει τίτλο «Ηγεσία: Η τέχνη του να δημιουργείς πρωταθλητές» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο Κολλεγίου Αθηνών, στις 6 το απόγευμα. Για το περιεχόμενο της ομιλίας, τους στόχους της, αλλά και για την φιλοσοφία της ίδιας της εταιρείας, μίλησαν στο Marketing Week ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος και ο Αρτέμης Μυρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Greece, αντίστοιχα.

Μarketing Week: Τι είναι η Linkage Greece και ποιος είναι ο στόχος της δημιουργίας της;
Δημήτρης Παπανικητόπουλος:
Η Linkage είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει ηγέτες. Έχει την έδρα της στη Βοστώνη και συνδέεται άμεσα με τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αμερικής, όπως τα πανεπιστήμια Harvard, Stanford, Columbia και άλλα. Όλοι οι μεγάλοι διανοητές, thought leaders, συγγραφείς και ομιλητές του κόσμου εμφανίζονται στα συνέδρια της Linkage και την τροφοδοτούν συνεχώς με το τελευταίο υλικό τους επάνω στην ανάπτυξη ποιοτικών δεξιοτήτων σε θέματα ηγεσίας.

Το μεγαλύτερο event Ηγεσίας στην Αμερική διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια και είναι η διοργάνωση της Linkage. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε παρουσία και στην Ελλάδα με ομάδα συμβούλων που δουλεύουν με διοικητικές ομάδες και μεσαίο management όλων των μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών οργανισμών σε θέματα ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων, καθοδήγησης, στρατηγικής, καινοτομίας, ανάπτυξης, κουλτούρας, μάθησης, αντιμετώπισης της κρίσης και διαχείρισης της αλλαγής.

Η ομάδα των συμβούλων είναι ένα μίγμα ψυχολόγων και στελεχών με εμπειρία σε υψηλές διοικητικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών, που μπορούν να κατανοήσουν τις προκλήσεις και να στηρίξουν τους Έλληνες managers ώστε να βγούμε από την σημερινή κατάσταση και να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις συνθήκες της Ελλάδας του αύριο. Δουλεύουμε με τις μεγαλύτερες εταιρείες όλων των κλάδων, φαρμακευτικές, βιομηχανικές, τηλεπικοινωνίες, λιανεμπόριο, τράπεζες και το μήνυμα είναι ότι αλλάζουμε προς το καλύτερο ανθρώπους, ομάδες και ολόκληρους οργανισμούς.

Πώς εκπαιδεύονται οι ηγέτες του σήμερα;
Αρτέμης Μυρόπουλος:
Η εκπαίδευση ηγετών δεν αφορά σε ανάπτυξη τεχνικών ικανοτήτων, αλλά περισσότερο σε συμπεριφορές και νοοτροπίες. Το έργο μας λοιπόν είναι να πείσουμε και να στηρίξουμε senior και επιτυχημένους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες μιας ζωής, να ακούν περισσότερο, να υποστηρίζουν τους ανθρώπους τους με ειλικρίνεια, να αναπτύξουν τον παράγοντα εμπιστοσύνη, να μπορούν να διεξάγουν αποτελεσματικές και δύσκολες συζητήσεις με τους υφισταμένους τους, να βρουν το κουράγιο να παίρνουν αποφάσεις ρίσκου και γενικά να οδηγούν τις ομάδες τους σε πιο αποδοτικά επίπεδα, εδραιώνοντας περιβάλλον με αξίες, ακόμα και σε έκτακτες καταστάσεις. Για να το πετύχουμε αυτό μεταχειριζόμαστε όλες τις πιθανές προσεγγίσεις μάθησης, ομαδικές συναντήσεις, προγράμματα καθοδήγησης έναν προς έναν, executive coaching, χρήση εργαλείων προσωπικότητας, εργασιακές εξομοιώσεις, κλπ. Το πιο σημαντικό είναι η δομή και η διάρκεια της προσπάθειας ώστε να μην χάνεται η ενέργεια και η επένδυση σε πρόσκαιρες περιστασιακές παρεμβάσεις. Για το λόγο αυτό οι πελάτες μας που έχουν κερδίσει περισσότερο είναι εκείνοι που μας εμπιστεύονται σε μακροχρόνιες δομημένες συνεργασίες.

Τι πρέπει να έχει κάποιος για να θεωρείται ηγέτης;
Δημήτρης Παπανικητόπουλος:
Υπάρχουν πολλά μοντέλα ηγεσίας και πολλά έχουν γραφτεί για το θέμα. Στην Ελλάδα της κρίσης πιστεύουμε ότι ο ηγέτης επιβάλλεται να μπορεί να λειτουργεί με μια αυτοτροφοδοτούμενη αισιοδοξία, μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος μας κοιτά στο πρόσωπο για να καταλάβει αν υπάρχει ελπίδα, να χτίζει το ηθικό της ομάδας του με τήρηση υποσχέσεων, ισότητα και πρωτοβουλίες ανάπτυξης και όλα αυτά να τα επικοινωνεί με συνέπεια σε κάθε ευκαιρία. Τέλος, ο ηγέτης στα δύσκολα, πρέπει να φαίνεται στην πρώτη γραμμή, να «καθαρίζει τη φάση» και να δίνει το παράδειγμα.

Τελικά, ο ηγέτης γεννιέται ή γίνεται;
Αρτέμης Μυρόπουλος:
Ο Warren Bennis θεωρεί ότι αυτό το ερώτημα κάνει μεγάλη ζημιά, πολύ απλά διότι μπορεί να οδηγήσει πολλούς από εμάς στην παραίτηση. «Δεν το έχω, άρα γιατί να προσπαθώ». Ο κάθε manager ωστόσο, όσο μικρή ομάδα και να διοικεί, έχει – σήμερα ιδιαίτερα -, μεγάλη κοινωνική ευθύνη, είτε το θέλει είτε όχι. Δύο, πέντε, δέκα ή εκατό οικογένειες ζουν με την καθημερινή επιρροή του ανθρώπου αυτού για το αν αύριο θα έχουν το εισόδημα τους, αν τα πράγματα πάνε καλά και αν μπορούν κι αυτοί να είναι αισιόδοξοι. Έχουμε λοιπόν ευθύνη να προσέχουμε τι λέμε, πώς το λέμε και γενικά θα πρέπει να «ζυγίζουμε» τη συμπεριφορά μας δημόσια ή ιδιωτική. Μια άλλη πολύτιμη προσέγγιση λέει ότι ο ηγέτης κάνει δυο πράγματα, δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και είναι δάσκαλος. Αυτά μπορούμε όλοι να εκπαιδευτούμε να τα κάνουμε.

Ποια είναι τα 5 βήματα που πρέπει κατά τη γνώμη σας να κάνει ένας ηγέτης κατά την περίοδο της κρίσης;
Δημήτρης Παπανικητόπουλος:
Η δουλειά του ηγέτη είναι να χαράζει τη στρατηγική της εταιρείας, την κατεύθυνση, να φροντίζει τις υποδομές και τα συστήματα που είναι οι τροχοί του οχήματος, να φροντίζει για την αποτελεσματική εκτέλεση και λειτουργία και τέλος να επιδιώκει την ανάπτυξη. Αυτές οι τέσσερις διαστάσεις ξεδιπλώνονται όταν η «καρδιά» της εταιρείας, η κουλτούρα της είναι υγιής. Αυτό είναι και η τελική ευθύνη του ηγέτη: να αναπτύσσει και να προφυλάσσει την κουλτούρα και τις αξίες του οργανισμού.


Πιστεύετε ότι ο ηγέτης μπορεί να αναδείξει πρωταθλητές;
Αρτέμης Μυρόπουλος:
Είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα του ηγέτη να αναπτύσσει άλλους ηγέτες ως developing leaders, όπως λέμε. Μια ομάδα με όλα τα παραπάνω, ξεκάθαρη στρατηγική, συστήματα που δουλεύουν, δυναμική υλοποίηση, προσανατολισμό στην ανάπτυξη και ενοποιημένη κουλτούρα, δεν φοβάται κρίση και είναι μαθηματικά σίγουρο ότι δεν τη σταματάει τίποτα. Βέβαια τα λόγια είναι εύκολα και ακόμα κι αν κάποιοι κατορθώνουν να τα πετύχουν όλα αυτά, δεν διαρκούν από μόνα τους για πάντα, απαιτούν διαρκή προσπάθεια και συντήρηση. Αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γιατί επιλέξατε τον Zeljco Obradovic να μιλήσει για ηγεσία;
Δημήτρης Παπανικητόπουλος:
Ο Zeljco Obradovic έχει καταφέρει να κερδίσει τους μεγαλύτερους τίτλους που υπάρχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη με διαφορετικές ομάδες, νέους ανθρώπους, προσωπικότητες με δύσκολες συμπεριφορές καμιά φορά και -το σημαντικότερο-, με διάρκεια και συνέπεια στις αρχές του. Η αποκωδικοποίηση από τον αθλητισμό στο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά το έργο θα αναλάβουν καταξιωμένα στελέχη, Γενικοί Διευθυντές που θα τους δούμε στις 13 Ιουνίου επί σκηνής να xειρίζονται την συζήτηση.

Εκτός από τον Zeljco Obradovic, ποιος άλλος θα είναι μαζί του στο συγκεκριμένο event;
Αρτέμης Μυρόπουλος:
Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Zeljco Obradovic μοιράζεται αυτή την επιτυχία και έχει ίσο μερίδιο στη δημιουργία της. Σε ένα κόσμο παγκοσμιοποιημένο, οι εθνικότητες μετράνε λιγότερο, αλλά ο Δημήτρης δεν παύει να είναι ελληνόπουλο, ένας δικός μας άνθρωπος που μπορεί πιο άμεσα να μας δώσει την οπτική που αναζητάμε. Είναι τιμή μας που θα μοιράζεται τη σκηνή με τον Obradovic και τους Γενικούς μας Διευθυντές.

Εκτός από τον Zeljco Obradovic, τι άλλο ετοιμάζει η Linkage Greece;
Δημήτρης Παπανικητόπουλος:
Χτίζουμε με συστηματικό τρόπο τη συμβολή μας στην ανάπτυξη της χώρας μας. Αποφεύγουμε τις εκδηλώσεις-πυροτεχνήματα. Έτσι λοιπόν η βραδιά με τον Zeljco Obradovic εντάσσεται στο πλαίσιο του LinkageNetwork, μιας σχολής Ηγεσίας, μοναδική στην Ελλάδα που μπαίνει φέτος στην τέταρτη χρόνια λειτουργίας της. «Μαθητές» μας είναι η αφρόκρεμα των νέων στελεχών υψηλού δυναμικού, 140 περίπου ταλέντων που προέρχονται από περισσότερες από 35 εταιρείες ηγέτες στον τομέα τους. Φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε την επόμενη γενιά ηγετών της χώρας προσφέροντας ό,τι καλύτερο διαθέτει η παγκόσμια και ελληνική διανόηση. Τα καλύτερα έπονται!