Η KPMG στην Ελλάδα πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με αφορμή την παρουσίαση της 8ης έρευνας CEO Outlook. Η έρευνα περιλαμβάνει για 5η συνεχή φορά ελληνικά στοιχεία.

Η έρευνα «2022 CEO Outlook» της KPMG αναδεικνύει ότι σε ποσοστό 24% οι Έλληνες CEOs (και το 58% παγκοσμίως) αναμένουν ότι η ύφεση θα είναι «ήπια και σύντομη». Σε ποσοστό 12% για την Ελλάδα (14% παγκοσμίως), τα ανώτερα στελέχη προσδιορίζουν την ύφεση ως έναν από τους πιο πιεστικούς προβληματισμούς στις μέρες μας – σημειώνοντας ελαφριά αύξηση από τις αρχές του 2022 (9%).

Ενώ η κόπωση από την πανδημία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας (15%) για τους CEOs παγκοσμίως, για την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η περιβαλλοντική και κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, το 62% των Ελλήνων και αντίστοιχα το 71% των CEOs παγκοσμίως δηλώνουν αισιοδοξία για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα 3 χρόνια και 70% των Ελλήνων CEOs για την ανάπτυξη της εταιρείας τους τα επόμενα 3 χρόνια.