Ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας (ECSM) έφτασε στο τέλος του και μαζί του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KPMG Global Cyber Day, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για 3η χρονιά. Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η KPMG στην Ελλάδα διεξήγαγε το πρόγραμμα με επικεφαλής τον Δρ. Θεόδωρο Στεργίου, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και Υπεύθυνο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας.

Το KPMG Global Cyber Day κατάφερε να ενημερώσει περισσότερους από 1.400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards το 2019.