Κυριάρχησε το θέμα της Leo Burnett

Παράλληλα, σημειώθηκαν νέες αναθέσεις, όπως αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και μετακινήσεις στελεχών, όπως της Πανδώρας Λυκούρη από τη Civitas στη Millward Brown Optimor στη Νέα Υόρκη. Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο θέμα της Leo Burnett, ανακοινώθηκε την 1η Αυγούστου η δημιουργία της Newtons, από στελέχη προερχόμενα από τη Leo Burnett.

Συγκεκριμένα, χρέη Προέδρου έχει αναλάβει ο Στέλιος Ζωντός, Διευθύνων Σύμβουλος ο Ανδρέας Γρηγοριάδης και μέλος του ΔΣ ο Χρήστος Βαλταδώρος. Η εταιρεία στεγάζεται στα γραφεία της DDB στον Γέρακα όπου νοικιάζει συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε μετοχική ή άλλη σχέση. Από κει και πέρα, φημολογείται η έλευση από το Publicis Group της Black Pencil στην Ελλάδα, θυγατρικής που ενδεχομένως θα επιχειρήσει να αναλάβει τους λογαριασμούς της Leo Burnett.

Στο πεδίο των επιχειρηματικών κινήσεων, σημαντική ήταν και η είδηση στα τέλη Ιουλίου για τη δημιουργία της MAB-Hellas, από το δίκτυο της TBWA. Η ΜΑΒ είναι ανεξάρτητη full service εταιρεία επικοινωνίας με κεντρικά γραφεία στην Αυστρία και παρουσία σε άλλες 7 χώρες. Managing Partner της ΜΑΒ-Hellas είναι η Doris Danner, και στεγάζεται σε δικά της γραφεία στο Μαρούσι, στο κτίριο που φιλοξενεί την TBWAAthens.

Νέες αναθέσεις
Σε επίπεδο new business, πιο σημαντικές ειδήσεις ήταν η ολοκλήρωση στο spec του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στο spec της Neon Energy. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανέλαβαν οι εταιρείες Arrow, Ashley & Holmes και Γνώμη + DraftFCB, ενώ τα media η Initiative. Το budget του λογαριασμού ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ.

Τον λογαριασμό της Neon Energy ανέλαβε η Spot JWT και τα media η Mindshare, μετά από spec. Άλλες αναθέσεις, ήταν στα τέλη Ιουλίου η ανακοίνωση συνεργασίας του ΟΠΕ με τη Smart (System Media Art) για επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις, η παράταση της συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας και Spin για δύο έτη  και η ανάθεση της online επικοινωνίας για το Ξύδι Τοπ στη Squad. Επίσης, η spiritup LAB εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Ε.Ι. Παπαδόπουλος, με social καμπάνια για τα Caprice.

Μετακινήσεις Στελεχών
Αρκετές ήταν οι εξελίξεις και σε επίπεδο μετακινήσεων στελεχών, με προεξάρχουσα την αποχώρηση της Πανδώρας Λυκούρη από τη Civitas, μετά από 14 χρόνια. Η Π. Λυκούρη ήταν Γενική Διευθύντρια της Civitas από το 2008 και από την 1η Οκτωβρίου μετακινείται στη Millward Brown Optimor με έδρα τη Ν. Υόρκη, στον τομέα του Brand Strategy και Financial Consultancy. Άλλη σημαντική μετακίνηση ήταν και η αποχώρηση του Σάκη Μελισσάρη από τη θέση του Group Account Director της Ashley & Holmes, με ευθύνη μεταξύ άλλων για λογαριασμούς όπως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μπίρα Fix, κ.α. Επίσης, το φως της δημοσιότητας είδε η συνεργασία του Πίτερ Γκραμπ, καταξιωμένου στελέχους της παραγωγής, με την Ena Productions ως Γενικός Διευθυντής.

Στο client service της XL Advertising μετακινήθηκε η Κάτια Λαμπροπούλου, από την [email protected] Τέλος, από τη Sony Music/Showhat Events&More αποχώρησε η Αννίτα Δαμάσχη, ενώ από την DPG Digital Media αποχώρησε ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, από τη θέση του Media & Marketing Manager.