– Αρμοδιότητα ψυχιάτρου
Eπειδή πάντα σας σκέφτομαι και σας νοιάζομαι,
σας έχω τη λύση για τις αποδείξεις. Θα αγοράσετε έναν υπερυπολογιστή και θα προσλάβετε έναν μαθηματικό, έναν νομικό, έναν φοροτεχνικό, έναν αλχημιστή κι έναν ψυχίατρο, που θα σας λύσουν υπεύθυνα το πρόβλημα! Αν και στον τελευταίο θα έπρεπε να παραπέμψουμε ολόκληρη την κυβέρνηση (μαζί με τον πρωθυπουργό της) και το μέγιστο τμήμα του πολιτικού συστήματός μας!

«Η μοναδική τυραννία, από την οποία υποφέρουν οι λαοί, είναι η τυραννία των μειονοτήτων»! Theodore Roosevelt, Πρόεδρος Η.Π.Α. (1858-1919)

– Συμπυκνωμένη σοφία
«Τα σχολεία είναι διαφθορεία».
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκληματίες» (σ.σ. Αυτοί που μας κυβέρνησαν από το 1982). «Για να μπει στον σωστό δρόμο η χώρα, πρέπει να συμβεί μια καταστροφή». (σ.σ. Αυτή, που «εύχονται» εδώ και ενάμισι χρόνο τα «Αποτυπώματα»). «Η ριζική θεραπεία απαιτεί Συντακτική Εθνοσυνέλευση». Αυτές είναι ενδεικτικά κάποιες έντιμες, ρεαλιστικές και σοφές επισημάνσεις του Χρ. Γιανναρά (Mega 25.9.11).

– Για μια χούφτα… κουλούρια
Αφού οι συντάξεις έγιναν
«φραγκοδίφραγκα» στο απλωμένο καπέλο των επαιτών απόμαχων της ζωής, δεν θα ήταν κοινωνικά χρήσιμο και δίκαιο να αρθεί η απαγόρευση έμμισθης απασχόλησής τους, για να μπορέσουν ν’ αγοράσουν κανένα… κουλούρι παραπάνω; Ή μήπως θα αυξάνονταν έτσι το χρέος και το έλλειμμα;

– Σπατάλες!…
Μήπως η φίλη μου η Λιάνα,
αντί να σπαταλάει καρβέλια και γάλατα στα… πρακτικά της Βουλής, θα ήταν καλύτερο να τα μοιράσει στους απολυμένους του «902» και της «Τυποεκδοτικής», ιδιοκτησίας του Κ.Κ.Ε.;

– Ο τρίτος γύρος
Τρίτο γύρο,
μετά τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο επιδιώκουν τα ελληνικά κουρέλια του σταλινισμού. «… με τα λάθη που έγιναν, μετά το αντάρτικο, χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Αλ. Τσίπρας. Ενώ, αν ήταν τότε εκείνος στα πράγματα, σήμερα θα απολαμβάναμε ένα Γκούλακ μούρλια!

– Το άδικο δίκιο
Όλοι οι ένοχοι πολιτικοί και τα Μέσα Ενημέρωσης
αναφέρονται στα «δίκαια» αιτήματα των φιλοτομαριστών κάθε κάστας. Ποιος τα κρίνει άραγε «δίκαια», εκτός από τους ίδιους τους «διεκδικητές»; Και πώς είναι δυνατόν να έχουν ΟΛΕΣ οι κοινωνικές ομάδες «δίκιο», σε βάρος του δίκιου του κοινωνικού συνόλου; Ακριβώς αυτός ο ατομικισμός αποτελεί τη χειρότερη ίσως και πιο επικίνδυνη ασθένεια της κοινωνίας μας, εξαιτίας της οποίας βαθαίνει η κρίση και απομακρύνεται το ξεπέρασμά της!

– Δύο Ελλάδες
Δυο δραματικά αντίθετες εικόνες, στην ίδια σελίδα.
Στη μία το κατεστραμμένο από τα καλόπαιδα 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Στην άλλη, 200 μαθήτριες με μπλε ποδιές των Αρσακείων Σχολείων, να τραγουδάνε στο Ηρώδειο, υπό τη θεία «μπαγκέτα» του μεγάλου Δ. Σαββόπουλου, στην παράσταση για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με τη γενναία χορηγία της Ericsson Hellas. Η πρώτη αποτελεί αποκλειστικό δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη, μιας Ελλάδας (των Αρσακείων Σχολείων και του Δ. Σαββόπουλου), που αντιστέκεται! Είθε να νικήσει η δεύτερη!

– Ρινόκεροι και κούκος…
«Δεν πληρώνω το τέλος ακινήτων»!
Δήλωσε χαμογελώντας, ο α’ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος (28.9.11) και συμπλήρωσε, με πιο πλατύ χαμόγελο: «Ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει και να με βάλει φυλακή». Αυτή η δημόσια, μετωπική σύγκρουση των δύο βαρέων αντιπροέδρων δεν παραπέμπει σε Κυβέρνηση, αλλά σε προστατευόμενο πάρκο ρινόκερων ή στη «Φωλιά του κούκου»!

– Ένοχη σιωπή
Η απόφαση του Φ. Κουβέλη
να παραιτηθούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις αμοιβές τους, για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές της Βουλής, αποτελεί απλώς άλλη μια απόδειξη του ήθους του ανδρός, αλλά και μια κραυγαλέα απόδειξη του σχετικού ελλείμματος των συναδέλφων του βουλευτών, που αρνήθηκαν συμφεροντολογικά και ένοχα να σχολιάσουν την πρωτοβουλία του.

– Τραμπουκισμοί
«Τέτοιοι τραμπουκισμοί
και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας θα παταχθούν άμεσα κι αν δεν αποχωρήσουν θα εκδιωχθούν δια της βίας», δήλωσε ο κ. Π. Μπεγλίτης για τους 150 περίπου απόστρατους αξιωματικούς, που «κατέλαβαν» για δυο ώρες την αυλή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ( 30.9.11). Μπράβο του! Χίλιες φορές μπράβο, με ένα όρο: ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ακριβώς το ίδιο (θα «εκδιώξει δια της βίας»), τους τραμπούκους, που καταλαμβάνουν και καταστρέφουν εκατοντάδες, σχολεία, πανεπιστήμια, υπουργεία, δημόσια κτήρια και κλείνουν καθημερινά το κέντρο της πρωτεύουσας!

– Ύπατος εξευτελισμός
Πού μας έφτασε αυτή η κυβέρνηση!
Ο ελληνικός λόγος τιμής δεν φτάνει πλέον. Κάποτε ήταν αρκετό να σου σφίξει το χέρι ένας Έλληνας. Τώρα ζητήθηκε και δόθηκε (!) γραπτή εγγύηση στην Τρόικα! Παγκόσμια βούλα ανεντιμότητας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και διασυρμός της ΕΛΛΑΔΑΣ!

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν την 1η Οκτωβρίου 2011