Η διαρροή δεκάδων χιλιάδων επιζήμιων εγγράφων, δεν αποδείχθηκε ικανή να επιβραδύνει την ανάπτυξη του Facebook, καθώς η εταιρεία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 17%, σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τα 9 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 35% στα 29 δισ. δολάρια, λόγω της αύξησης 33% στα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία άγγιξαν τα 28 δισ. δολάρια. Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 6%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας κατά μέσο όρο τους 1,93 δισεκατομμύρια για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εταιρεία.

«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο αυτό το τρίμηνο και η κοινότητά μας συνεχίζει να αναπτύσσεται», αναφέρει ο founder and CEO της Facebook Mark Zuckerberg και συμπληρώνει: «Είμαι ενθουσιασμένος για τον οδικό μας χάρτη, ειδικά όσον αφορά τους δημιουργούς, το εμπόριο και τη δημιουργία του Metaverse». Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το εταιρικό του brand name αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, η πλατφόρμα συνεχίζει να υπόκειται σε έντονο έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

(Πηγή: marketingweek.com)