Στο σύνολο του ημερήσιου Τύπου

Συγκεκριμένα, η Metro συγκεντρώνει καθημερινά 299.000 αναγνώστες, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό κύμα της έρευνας (B 2008). Από τους υπόλοιπους τίτλους, οι 4 αύξησαν την αναγνωσιμότητά τους σε σχέση με το Β 2008, ένας παρέμεινε σταθερός και 23 έχουν σημειώσει μείωση στην αναγνωσιμότητά τους.

Με βάσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Metro βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των καθημερινών τίτλων, δωρεάν και επί πληρωμή, οι οποίοι κυκλοφορούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή, αλλά και στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των δωρεάν διανεμόμενων τίτλων, με τις City Press, Athens Voice και Lifo να την ακολουθούν στη σχετική κατάταξη. Στη σχετική της ανακοίνωση, η Metro αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Εξίσου σημαντικά για τη Metro είναι τα ποιοτικά στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν ένα άκρως νεανικό, αλλά και unisex, ηλικιακό κοινό.

Συγκεκριμένα από το σύνολο του αναγνωστικού κοινού της Metro, οι 138.000 είναι γυναίκες (ποσοστό 46%) ενώ όσον αφορά στην ηλικία, από το σύνολο του αναγνωστικού κοινού οι 212.000 αναγνώστες (ποσοστό 60%) είναι ηλικίας έως 44 ετών. Η Metro βρίσκεται στην 8η θέση, στο σύνολο του τύπου που κυκλοφορεί πανελλαδικά, με έξι κυριακάτικους τίτλους και έναν σαββατιάτικο να προηγείται”.