Ρυθμό ανάπτυξης 307% στην αξία των online αγορών κατέγραψε το κανάλι του online super market τον Μάρτιο στην Ελλάδα, ανάπτυξη την οποία οι εκτιμήσεις της Convert Group τοποθετούσαν να συμβεί την επόμενη 5ετία.

Σύμφωνα με τo σχετικό τριμηνιαίο report της Convert Group.

Ρυθμό ανάπτυξης 307% στην αξία των online αγορών κατέγραψε το κανάλι του online super market τον Μάρτιο στην Ελλάδα, ανάπτυξη την οποία οι εκτιμήσεις της Convert Group τοποθετούσαν να συμβεί την επόμενη 5ετία. Μάλιστα, ειδικά τη 12η εβδομάδα του 2020 (16-22 Μαρτίου), οι online αγορές κατέγραψαν ρεκόρ με αύξηση 501% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα το 2019.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι την ίδια εβδομάδα το ποσοστό των online αγορών σε σχέση με τον συνολικό τζίρο του κλάδου λιανεμπορίου αυξήθηκε 4,5 φορές σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του έτους (από 0,4% σε 1,8%), γεγονός που σηματοδοτεί την ταχύτητα με την οποία οι Έλληνες υιοθετούν το online κανάλι για τις παραγγελίες τους. Οι παραπάνω διαπιστώσεις περιέχονται στο τριμηνιαίο Report της Convert Group για τα Ελληνικά Online Super Markets που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα, με τα δεδομένα να προέρχονται από την πλατφόρμα της, eRetail Audit.

Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνεται η επισκεψιμότητα στα sites των 8 μεγαλύτερων online super markets, η οποία ξεπέρασε τον Μάρτιο τις 4 εκατ. επισκέψεις. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2020 φαίνεται ότι το ηλεκτρονικό «καλάθι του νοικοκυριού» περιέχει σε αξία κατά 30% φρέσκα τρόφιμα (λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, φρέσκο κρέας, ψάρι κ.ά.), που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης στα online super markets. Επίσης, η μέση αξία του ηλεκτρονικού καλαθιού εκτοξεύτηκε στα 101 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, από 88 ευρώ που ήταν το 2019.

Σημειώνεται ότι οι παραγγελίες που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω του ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα «παράθυρα παράδοσης» ανήλθαν σε δεκάδες χιλιάδες τον Μάρτιο, οπότε η ανάπτυξη του καναλιού θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η Convert Group εκτιμά δε ότι η στροφή των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό super market θα είναι μόνιμη και όχι περιστασιακή.