ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ
Συνολικά 523 αυτοκτονίες που είχαν προαναγγελθεί μέσω διαδικτύου απέτρεψε την τελευταία διετία η παρέμβαση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο διάστημα αυτό η εν λόγω Υπηρεσία έφτασε στα ίχνη και 196 περιπτώσεων παιδικής πορνογραφίας, για τις οποίες συνελήφθησαν 93 άτομα. «Χτυπήσαμε το φαινόμενο αυτό στην καρδιά, μέσα από το νέο λογισμικό που προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ -μόνο λίγες χώρες το διαθέτουν». Αφανείς ευεργέτες της κοινωνίας!

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
«Είναι εντελώς άσκοπο οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να βρίσκονται σε αντιπαράθεση για ένα διεθνές ζήτημα μεγάλης σημασίας που χρήζει εξαιρετικά προσεκτικών χειρισμών. Η χώρα μας θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να αποτραπεί μια στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στην Συρία. Το ζήτημα, παρά τις ανθρωπιστικές του διαστάσεις, αφορά ουσιαστικά ενδο-μουσουλμανικές διενέξεις που ανεξάρτητα από αποτελέσματα θα λειτουργήσει αρνητικά για τον Δυτικό κόσμο. Γιατί λοιπόν η Ευρώπη και η Αμερική να λύσουν εμφύλια ζητήματα φανατικών Ισλαμικών φατριών; Στην περίπτωση όμως που τελικά αποφασισθεί – κακώς – στρατιωτική ανάμιξη των ΗΠΑ, και εφ’ όσον της ζητηθεί, η Ελλάδα οφείλει να προσφέρει τις όποιες αναγκαίες διευκολύνσεις. Οφείλει να είναι αξιόπιστος σύμμαχος και χώρα με ενεργητικό πολιτικό ρόλο». Δήλωση του πρώην Υπουργού, Ανδρέα Ανδριανόπουλου – 3.9.2013

3η Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Η Ελλάδα είναι πλέον στην τρίτη θέση, ως προορισμός κρουαζιερών (1η Ισπανία–2η Ιταλία), μετά την άρση του καμποτάζ!
Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό για τον τουρισμό μας, για θέσεις εργασίας και για την αύξηση του ΑΕΠ και όλοι θυμούνται τις λυσσαλέες αντιδράσεις των αριστερών δυνάμεων και των εγκάθετων συνδικάτων τους για την αποτροπή της, όπως και για την αποτροπή της ευεργετικής εγκατάστασης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Ποιος είναι προοδευτικός και ποιος «δρα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα»;

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Θεωρώ απόλυτα αξιοκρατική και δημοκρατικότατη την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ι. Μιχελάκη (3.9.2013), για τη διεξαγωγή των επόμενων Δημοτικών Εκλογών, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχουν δύο μόνον ψηφοδέλτια, ένα για τους υποψήφιους Δημάρχους κι ένα ΕΝΙΑΙΟ, για όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Η πρόταση αυτή βάζει τέλος στα κομματικά παιχνίδια, σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και -το σπουδαιότερο- επιτρέπει στον ψηφοφόρο να επιλέξει τους πραγματικά αξιότερους, ανεξάρτητα από την κομματική ταυτότητά τους. Μακάρι παρεμφερές σύστημα να εφαρμοζόταν και στις Βουλευτικές Εκλογές (όπως είχα προτείνει κι εγώ το 2005 στο μυθιστόρημά μου «Ο Θεός δεν είχε αντίρρηση…»), ώστε να μπορεί ο λαός να επιλέγει τους καλύτερους!

ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ !
Το «όλον» ΠΑΣΟΚ βαρύνεται με τεράστιες διαχρονικές ευθύνες, για το κατάντημα της Ελλάδας και τη δυστυχία του λαού μας. Παρ’ όλα αυτά, αν κοιτάξει κανείς γύρω του και δει ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χ.Α., είναι ό,τι λιγότερο χειρότερο υπάρχει, μαζί με τη Ν.Δ., με βάση την προσωπική μου πεποίθηση «μη χείρον βέλτιστον»! Με αυτή την έννοια, χαίρομαι για την επιτυχία του Συνεδρίου του, σε επίπεδο ενωτικής παρουσίας στελεχών του. Αρκεί βέβαια να μη μείνει στις εντυπώσεις και να καταφέρει να συμπήξει μια αξιόμαχη και –προ παντός- αξιόπιστη κεντροαριστερά παράταξη. Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στα χρόνια που έρχονται!

ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΟΞΑ ΤΡΑΒΑ
Αλώβητος βγαίνει από την κρίση ο κ. Πέτρος Κωστόπουλος! Λαβώθηκαν βέβαια οι επιχειρήσεις του και το προσωπικό του, αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς; Μετά τη βραδινή εκπομπή του κι ύστερα από τις χλιδάτες διακοπές του Πατριάρχη του life-style (πού αλλού;) στη Μύκονο, ετοιμάζεται για μια θριαμβική επιστροφή στα πιο γνώριμα λημέρια του, την πρωινή τηλεοπτική τιποτένια ζώνη του MEGA! Ο ολετήρας της νεολαίας κυρίως της δεκαετίας του ’90, που τη «γαλούχησε» με «αξίες» όπως τα άκοπα λεφτά, τα κάμπριο, τις γκόμενες και τον χαβαλέ «ξανά προς τη λόξα τραβά», προς δόξαν των υγιών αρχών και αξιών αυτού του τόπου! Το μιντιακό σύστημα τον ανταμείβει για τις «καλές υπηρεσίες του, αφού «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !
Ασυνείδητη, ανεύθυνη, ανάλγητη, υπονομευτική κάθε προόδου η συνδικαλιστική μειοψηφία των δασκάλων αποφάσισε αναίτιες ουσιαστικά και κομματικά υπαγορευόμενες «κυλιόμενες πενθήμερες απεργίες». Ενάμισι εκατομμύριο περίπου παιδιά και τρία εκατομμύρια γονείς, όμηροι της πιο καταστρεπτικής φιλαυτίας! Το ακόμη χειρότερο όμως, είναι το παράδειγμα που δίνουν στα παιδιά, τα οποία και προτρέπουν σε καταλήψεις, δηλαδή στην παρανομία και στην αμορφωσιά. Για να μην «εξαντληθούν» με 23 αντί 21 ωρών εργασίας την εβδομάδα (και τρεις μήνες διακοπών) τινάζουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το μέλλον αυτών των παιδιών στον αέρα!