Αυτό λέγεται Δυτικό Κράτος δικαίου. Προστασία χρειάζονται τελικά στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όχι οι μετανάστες, από αυτό το σοβιετικό κράτος, που ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά αναίσχυντα να το χαρακτηρίζει «νεοφιλελεύθερο»! Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ολόκληρο το κατεστημένο πολιτικό και μιντιακό σύστημα (αυτό δηλαδή, που μας έφερε εδώ), διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και χύνουν ποταμούς δακρύων κροκοδείλιων, για τους κακόμοιρους 25.000 (2% μόλις των ανέργων του ιδιωτικού τομέα) δημόσιους υπάλληλους, που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Αν οι τέσσερις μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν προχωρήσει από το πρώτο μνημόνιο στον περιορισμό του δημόσιου τομέα, με απολύσεις 100 – 200.000 δημόσιων υπαλλήλων, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και στο άνοιγμα των επαγγελμάτων (που δεν έγιναν ακόμη και μέχρι σήμερα), η ανεργία θα ήταν ίσως στα ίδια σημερινά επίπεδα, αλλά η αγορά δεν θα ασφυκτιούσε στον ίδιο βαθμό και οι οικονομικοί δείκτες θα ήταν πολύ καλύτεροι.

Έτσι, θα χαλάρωναν τα δεσμά των μνημονίων και θα είχαμε ήδη μπει στην περιοχή της ανάκαμψης. Αλλά όχι! Στον βωμό των πελατειακών σχέσεων (ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνω) αυτά που έπρεπε να γίνουν πρώτα άρχισαν εδώ και μόλις τρεις μήνες να γίνονται και πάλι, με ρυθμό χελώνας, με λάθη και με παραλείψεις! Δεν φταίει λοιπόν κανένας «πολλαπλασιαστής», έστω κι αν το ΔΝΤ ομολόγησε το λάθος του.

Φταίει η ΑΦΑΙΡΕΣΗ πολιτικής βούλησης για τη λήψη των σωστών μέτρων, η ΠΡΟΣΘΕΣΗ προβλημάτων και καθυστερήσεων (συμπεριλαμβανομένης της διπλής εκλογικής αναμέτρησης), και η τεχνητή ΔΙΑΙΡΕΣΗ του λαού σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς», για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων! 

ΣΚΟΥΡΗΣ – ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ
Πόσοι Έλληνες ξέρουν άραγε τον Βασίλη Σκουρή και τον Νικηφόρο Διαμαντούρο; Ο πρώτος εξελέγη πρόσφατα, για τέταρτη συνεχή φορά Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Ο δεύτερος εξελέγη για δεύτερη στη σειρά φορά, στη θέση του Ευρωπαϊκού Συνηγόρου του Πολίτη!

Δυο Έλληνες σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα της Ε.Ε., με τιμητικές συνεχείς επανεκλογές, που αποδεικνύουν τις σπάνιες ικανότητές τους και το υψηλό ήθος τους! Πριν από τρία περίπου χρόνια τους είχα καλέσει προσωπικά να έρθουν και να ηγηθούν μιας πραγματικά νέας, υγιούς, πολιτικής κίνησης, που θα οδηγούσε την Ελλάδα στην ανάκαμψη και στην πρόοδο! Μήπως ήρθε η ώρα;

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ‘50 ΚΑΙ ΤΟΥ 2013
«Νέοι και νέες, στη δική μας εποχή βιώσαμε μια αφάνταστα σκληρότερη από τη σημερινή ανατροπή. Στη δική σας ηλικία περάσαμε από την ανεμελιά της νιότης, στην ακραία βιαιότητα ενός μεγάλου πολέμου, μιας αδυσώπητης ξένης κατοχής και ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου». Κων. Μητσοτάκης – 25.2. 2013. Το γράφω και το λέω αυτό σε όλα τα σεμινάριά μου προς νέους ανθρώπους. Το 1950 η Ελλάδα ήταν ισοπεδωμένη, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές (φως, νερό, τηλέφωνο, δρόμους, ΜΜΜ), διαλυμένη οικονομικά, ασταθής πολιτικά και καθημαγμένη ψυχολογικά!
 
Παρ’ όλα αυτά, οι έφηβοι κι οι νέοι της δεκαετίας του ’50 σήκωσαν τα μανίκια και με περίσσια πίστη και σκληρή δουλειά, ξανάστησαν την Ελλάδα στα πόδια της. Ναι, τα τελευταία 3 χρόνια είναι άσχημα και το 2013 προβλέπεται ακόμη πιο σκληρό. Ναι, οι νέοι μας αντιμετωπίζουν την τερατώδη ανεργία του 60%. Αν συγκρίνει όμως κανείς τις δυο αυτές εποχές, η σημερινή πραγματικά δραματική κατάσταση μοιάζει με απλή θύελλα, μπροστά στο «τσουνάμι» του ’50!

Άρα, οι νέοι μας έχουν συγκριτικά ευκολότερο έργο σήμερα, για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, αρκεί να δείξουν την ίδια δύναμη ψυχής, να απαλλαγούν από τα «κουσούρια» που τους φορτώσαμε και να δουλέψουν σκληρά. Κι εγώ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν!

Ο «ΠΑΠΑΣ», Ο MARK TWAIN ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ!
«Μας κυβερνάει ένας Βασιλιάς, όπως στις παλιές μοναρχίες. Το όνομά του είναι Πλειοψηφούσα Άποψη. Είναι πανίσχυρος και κυβερνάει με το δικαίωμα του ότι έχει λιγότερα λεφτά, λιγότερο μυαλό και μεγαλύτερη άγνοια από τους άλλους διεκδικητές του θρόνου»! Mark Twain. Στην Ελλάδα έχουμε κατασκευάσει ένα «Πάπα», που έχει ex officio το αλάθητο και οποιαδήποτε κριτική των αποφάσεών του αποτελεί ύβρι και θανάσιμο αμάρτημα!
 
Είναι ο Λαός και ειδικότερα η πλειοψηφία του! Ειδικά αυτή την κρίσιμη εποχή, βλέπουμε τον δίκαια παραζαλισμένο λαό μας, να κάνει συνεχώς λανθασμένες επιλογές!
Όποιος τολμήσει όμως να τις κρίνει, εξουδετερώνεται αμέσως με τον χαρακτηρισμό του ως «αντιδημοκράτη» ή ακόμη και «φασίστα»! Είμαι βέβαιος ότι φασίστα θα αποκαλούσαν και τον Πλάτωνα (αν ζούσε σήμερα), που έλεγε πως «Κανείς δεν μπορεί να έχει γνώμη, αν δεν έχει γνώση»!