Την επιθυμία τους για κανονική επιστροφή στις τάξεις, τη νέα σχολική χρονιά, επιθυμεί 79% των ερωτηθέντων Ελλήνων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εθελοντική δημοσκόπηση της Rakuten Viber, σε 11 χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβενία). Επιπλέον, μόνο 8% των Ελλήνων δήλωσε ότι προτιμά την τηλεκπαίδευση και 12% μία μείξη των 2 μορφών διδασκαλίας.

Στις υπόλοιπες χώρες, 70% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την επιστροφή σε κανονική διδασκαλία στις τάξεις με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ αυτής της επιλογής να σημειώνεται στη Σερβία (87%). Παράλληλα, 89% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι είναι υπέρ της φυσικής διδασκαλίας στις τάξεις, δήλωση στην οποία συμφώνησαν 80% των ερωτηθέντων των υπολοίπων χωρών.

Επίσης, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν το Viber ως πρώτη επιλογή για επικοινωνία μεταξύ γονιών, δασκάλων και συμμαθητών, ενώ, σε μικρότερο βαθμό, για ανταλλαγή αρχείων για εργασίες στο σπίτι ή για online μαθήματα. Με στόχο να στηρίξει τους μαθητές τη νέα χρονιά, η κοινότητα του Alfavita.gr σε συνεργασία με το Viber έφτιαξε μια συλλογή χιουμοριστικών αυτοκόλλητων.