Καλύτερη χαρακτηρίζουν την ποιότητα ζωής τους στην Ελλάδα 7 στους 10 εκπατρισμένους οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, σε σύγκριση με την πατρίδα τους, αναφέρει η 14η ετήσια παγκόσμια έρευνα HSBC Expat Explorer, στην οποία συμμετείχε δείγμα 20.000 ανθρώπων.

Το 61% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα διαπιστώνει ότι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής έχει βελτιωθεί σε σχέση με την πατρίδα τους, ενώ 40% θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες όπου μπορεί να μετακομίσει κάποιος με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Επίσης, 56% των ερωτηθέντων εκπατρισμένων στελεχών στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να συνεχίσουν να φροντίζουν την υγεία τους και 39% ότι συνέχισαν να περνούν χρόνο στο ύπαιθρο.

Παράλληλα, 67% δηλώνουν αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά, κυρίως (74%) λόγω της ελπίδας τους να επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά την πανδημία. Παράλληλα, η Ελλάδα σημειώνει καλές επιδόσεις ως προς το αίσθημα ασφάλειας (57% σε σύγκριση με το 49% παγκοσμίως) και ως προς το περιβάλλον που προσφέρει (57% έναντι 41%).