Πάνω από 5 εκατ. μοναδικοί άνθρωποι στο σύνολο του πληθυσμού

Τη δυναμική του video περιεχομένου που προσφέρουν τα τηλεοπτικά κανάλια μέσα στο ελληνικό digital video οικοσύστημα χαρτογραφεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Phaistos Networks, με μέτρηση που πραγματοποίησε με τον ρόλο του τεχνολογικού συνεργάτη των Μέσων τον μήνα Οκτώβριο. Τα στοιχεία της μέτρησης αναδεικνύουν το υψηλό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το επαγγελματικό video περιεχόμενο που προβάλλεται στα WebTVs και σε GR Publishers μέσω της Glomex, καθώς καταγράφεται αύξηση των μοναδικών ανθρώπων που το καταναλώνουν, κατά ένα περίπου εκατομμύριο σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του 2019 (από 4,42 σε 5,35 εκατ.).

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι πρόκειται για καταγραφή πραγματικών μοναδικών ανθρώπων, ανεξαρτήτως browsers και πλήθους συσκευών που μπορεί να χρησιμοποιούνται, αφού για τη διενέργεια της μέτρησης αξιοποιήθηκε η εξειδικευμένη λύση της Nielsen, DAR. Μεταξύ άλλων ευρημάτων, από τη μέτρηση προκύπτει, επίσης, ότι η συνολική κάλυψη στο ηλικιακό group 18-54 αγγίζει το 82%, με τα ποσοστά κάλυψης σε γυναίκες και άνδρες να καταγράφονται αυξητικά και στα δύο φύλα και την αναλογία να διατηρείται ισορροπημένη (85% και 78%, αντίστοιχα).

Το video περιεχόμενο που μετρήθηκε ήταν αυτό των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, των συνδρομητικών καναλιών, καθώς και niche παραγωγών, που είτε προβάλλεται μέσα στα WebTVs είτε διοχετεύεται συνδυαστικά μέσω της Glomex σε περισσότερα από 120 websites της ελληνικής αγοράς, ενώ από τη μέτρηση εξαιρέθηκαν και πάλι πλατφόρμες εξωτερικού, όπως το YouTube.