Και μη μου πείτε ότι δεν θα το τολμούσαν, γιατί έχουν χάσει προ πολλού το μέτρο και το αίσθημα ευθύνης. Κι εν τω μεταξύ η κρίση και τα δομικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας θα κάνουν πάρτι! Ιδιοτέλεια (κομματική και προσωπική), ανευθυνότητα και αναξιοπιστία είναι τα τρία βασικότερα χαρακτηριστικά του σημερινού πολιτικού προσωπικού. Η χώρα δεν κινδυνεύει πλέον από έξω, αλλά από μέσα από τα τείχη. Από τους ίδιους αυτούς που ορκίστηκαν (και θα ορκιστούν) να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους και να υπηρετούν το καλό του τόπου και του λαού.

«Δεν είμαι μέλος κανενός πολιτικού κόμματος, γιατί είμαι Δημοκράτης»!, Will Rogers, Ηθοποιός (1879-1935) …Και εγώ!

– Ναι μεν, αλλά…
Η σελίδα αυτή έχει αποδείξει ότι δεν κατατρύχεται από εμμονές.
Προσπαθεί πάντα να διακρίνει το σωστό και το λάθος, με όσο νου και υποκειμενική αντικειμενικότητα διαθέτει. Ο λόγος του Πρωθυπουργού λοιπόν στη Θεσσαλονίκη ήταν πρωτόγνωρα ρεαλιστικός ειλικρινής και γενναίος! Όσο με βοηθάει η μνήμη μου, δεν θυμάμαι αρχηγό κόμματος να μη χαϊδεύει προεκλογικά τα αυτιά των ψηφοφόρων κι αντίθετα σχεδόν να τους «απειλεί». Μου θύμισε τη φράση του Τσώρτσιλ, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: «Μόνο δάκρυα, αίμα και πόνο μπορώ να σας υποσχεθώ»!  Τα καταλυτικά ερωτήματα είναι: «Γιατί η Ν.Δ. δεν τα έκανε αυτά (ή κάποια έστω από αυτά) τα προηγούμενα πέντε χρόνια»; Και «Τι άλλαξε τώρα, ώστε να μπορέσει να τα κάνει»;

– Τί είναι είδηση…
«Είδηση δεν είναι, όταν ένας σκύλος δαγκώσει ένα άνθρωπο,
αλλά όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει ένα σκύλο», λέει μια δημοσιογραφική αρχή. Μπορείτε εσείς να μου πείτε, τι είναι, όταν ένας σκύλος δαγκώσει ένα… αυτοκίνητο: Δεν θα το πιστέψετε, αλλά το αυτοκίνητό μου κατέληξε στο συνεργείο με έντονα σημάδια στα δυο φτερά του, τα οποία -όπως μου είπαν ο τεχνικός κι ο πραγματογνώμονας της ασφάλειας- τα είχε κάνει κάποιος σκύλος! Και δεν άφησε καν το τηλέφωνό του το παλιόσκυλο, όπως κάνουν και πάμπολλα δίποδα…

– Κόμματα σε κώμα
Εξακολουθούν να προσπαθούν ξεδιάντροπα
τα δυο κόμματα να μας κοροϊδέψουν, παριστάνοντας τις αθώες περιστερές, σχετικά με το σκάνδαλο Siemens. Πριν από ένα χρόνο (7.7.08), η σελίδα αυτή τόνιζε: «Ο λαός μπορεί να συγχωρήσει την αμαρτία, το λάθος, ακόμη και το έγκλημα όταν ειλικρινά και λεβέντικα ομολογηθεί. Δεν συγχωρεί ποτέ όμως αυτούς που προσπαθούν  να τον κοροϊδέψουν». Και συμπλήρωνε (14.7.08):«Τώρα λοιπόν που κινδυνεύουν και τα δύο κόμματα σοβαρά έως θανάσιμα, είναι η ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την οριστική εξουδετέρωση των εξωθεσμικών κηδεμόνων της πολιτικής ζωής». Η συνεχιζόμενη όμως υποκριτική στάση των δύο κομμάτων αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως απόδειξη ότι έχουν κλείσει τον κύκλο της ζωής τους, ευρισκόμενα σε κώμα και συντηρούμενα με τεχνητή αναπνοή!

– «Ειδικοί τρομολάγνοι»
Ο ανοσολόγος – παθολόγος κ. Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος,
Kαθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεθνώς αναγνωρισμένος ερευνητής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο «Βήμα»:
-Εκτιμάτε ότι το φθινόπωρο είναι κρίσιμη περίοδος για την εξέλιξη της νέας γρίπης;
«Δεν έχω τέτοια εκτίμηση. Το φθινόπωρο, όπως κάθε χρόνο, ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να προσβληθεί από διάφορες ιώσεις. Η πανδημία, όπως την όρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, του ιού της νέας γρίπης, ευτυχώς φαίνεται ως τώρα να διατρέχει ΗΠΙΑ κλινική πορεία, η δε θνητότητα από τον ιό αυτό είναι παρόμοια με αυτή της ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ».

-Συμμερίζεστε τις εκτιμήσεις ότι βρίσκεται επί θύραις η «απειλή» επέλασης της νέας γρίπης με πιο «άγρια» χαρακτηριστικά;
«Δεν υπάρχει επιστημονικά ή επιδημιολογικό δεδομένο που να στηρίζει αυτή την ανησυχία. Πιο επικίνδυνος είναι ο φόβος από την τρομολαγνεία των Μέσων Ενημέρωσης και μερικών «ειδικών».

Γι’ αυτούς τους «ειδικούς», η σελίδα είχε προτρέψει τους αναγνώστες της (31.3.08):
«Έτσι “βγαίνουν” αυτές οι έρευνες, που μοναδικό στόχο έχουν την προβολή των συγκεκριμένων ερευνητών και αποτέλεσμα την κατατρομοκράτηση της κοινής γνώμης! Σας συμβουλεύω, να ΜΗΝ τις ΑΚΟΥΤΕ, να μην τους δίνετε σημασία και -προ παντός- να μην αλλάζετε εξ αιτίας τους συνήθειες και τρόπο ζωής»!