ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ
Αυτή όμως, ακόμη κι αν θέλει –κι έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ΘΕΛΕΙ- δεν μπορεί να στηρίξει τον πολιτισμό, γιατί αντιμετωπίζει μια «εχθρική» χορηγική στρατηγική από την Πολιτεία, που όχι μόνον δεν προσφέρει ικανά κίνητρα, αλλά και παρεμβάλλει βασανιστικά και χρονοβόρα γραφειοκρατικά εμπόδια! Ορθώς και δικαίως όλες οι δαπάνες διαφήμισης και προβολής των επιχειρήσεων θεωρούνται «λειτουργικά έξοδα» και εκπίπτουν αυτόματα από την εφορία. Ποιος φαεινός νους έχει αποφασίσει, ότι οι χορηγικές δαπάνες δεν αποτελούν λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων, που συμβάλλουν επί πλέον ευεργετικά στον πολιτισμό μας: Και γιατί οι χορηγικές δαπάνες δεν εκπίπτουν αυτόματα από την εφορία; Ας σημειωθεί παρεμπιπτόντως ότι η ετήσια διαφημιστική δαπάνη είναι περίπου εκατονταπλάσια της χορηγικής! Ένας νόμος με ΕΝΑ μόνο άρθρο θα ήταν ικανός να δώσει πολύτιμο αίμα στον πολιτισμό μας και να τον καταστήσει πράγματι το «ισχυρότερο ανταγωνιστικό όπλο» της Ελλάδας, όπως διακηρύσσουν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, χωρίς όμως ποτέ να παίρνουν κάποιο ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξή του!

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΚΟΥΑΓΚΟΣ»
«Στην Αγγλία, τα άχρηστα ή απίθανα συμβούλια ονομάστηκαν «κουάγκος», από το όνομα ενός ζώου, που έχει εκλείψει. Η Μ. Θάτσερ ανάγγειλε στη Βουλή των Κοινοτήτων (1981) ότι κατάργησε 158 «κουάγκος», που στοίχιζαν 1,5 εκατομμύριο λίρες κι ότι θα καταργούσε άλλα 436, με οικονομία 23 εκ. λιρών»! (Από το βιβλίο του αείμνηστου Γιάννη Λάμψα «Νομενκλατούρα» -1985). Εδώ έχουμε χιλιάδες «κουάγκος» κι αντί να τα καταργήσουμε, δημιουργούμε καινούργια! Κανείς δεν ξέρει ούτε τον ακριβή αριθμό τους ούτε το κόστος τους, που σίγουρα θα ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια.
Κι επειδή ούτε καν τώρα δεν φαίνεται πουθενά και από κανένα η ισχυρή πολιτική βούληση να καταργηθούν ΟΛΑ αυτά και να σταλούν σπίτι τους οι χαραμοφάηδες, είναι πιθανόν να γίνει ο ελληνικός λαός «ΚΟΥΑΓΚΟΣ»!

ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ!
«Με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα τα καταφέρουμε», είπε ο Πρωθυπουργός στην Καλαμάτα. Αντώνη, ξέχνα το! Αν δεν απολύσεις αμέσως Δημόσιους Υπαλλήλους και δεν κλείσεις τους χιλιάδες άχρηστους δημόσιους οργανισμούς, αν δεν προχωρήσεις γρήγορα στην απελευθέρωση επαγγελμάτων, δεν πουλήσεις τις αμαρτωλές ΔΕΚΟ, δεν αξιοποιήσεις την κρατική περιουσία, δεν επισπεύσεις τις επενδύσεις, δεν βάλεις φρένο στη ρεμούλα και δεν ξεχάσεις την καταστρεπτική πελατοκρατεία, ούτε η Παναγιά ούτε ο Ιησούς Χριστός ούτε ο Θεός ο ίδιος, δεν πρόκειται να προστρέξουν σε βοήθειά μας. Στα χέρια και τις διαθέσεις του Διαβόλου θα μείνουμε, που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει!

«ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ»
«Δεν θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ «αριστερά» κόμματα. Τα θεωρώ παλαιοκομμουνιστικά ή σοσιαλφασιστικά. Δεν είναι το ίδιο.
Η Αριστερά σέβεται τη δημοκρατία, ενώ αυτά τα κόμματα ερωτοτροπούν με ολοκληρωτικές ιδέες και πρακτικές. Πράγματι, σε καταστάσεις κλυδωνισμών οι ψηφοφόροι κινούνται προς τα άκρα. Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Ζει ακόμα σε μετεμφυλιακό περιβάλλον, πιστεύει ότι η ήττα των κομμουνιστών το 1949 αποτελεί εθνική τραγωδία. Στην πραγματικότητα, εθνική τραγωδία είναι ο ίδιος ο εμφύλιος πόλεμος που δεν έχει τελειώσει ακόμα».
(Απόσπασμα από συνέντευξη της Σώτης Τριανταφύλλου, στη Δέσποινα Τριβόλη – LIFO -18.8.12)

ΚΡΙΜΑ!
Ο δραστήριος και αποφασιστικός Κ. Χατζηδάκης «προδόθηκε» από τη «διαφήμιση», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το λαθρεμπόριο/παρεμπόριο. Μια αδιάφορη, επίπεδη παρέλαση σχετικών εικόνων, με λόγο σε «δασκαλίστικο» ύφος, χωρίς την παραμικρή δημιουργική φαντασία είναι το σχετικό σποτ. Κρίμα, γιατί ο στόχος είναι απόλυτα ορθός και θα συμβάλει ουσιαστικά στη λύση δύο μεγάλων προβλημάτων. Και θα βοηθήσει το νόμιμο εμπόριο να πάρει κάποιες ανάσες και θα αποθαρρύνει τους εδώ λαθρομετανάστες-λαθρέμπορους, αλλά και τους επίδοξους, νέους «εισβολείς» στη χώρα μας.

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Λαφαζάνης, Τ. Κουράκης και Στ. Στρατούλης) προήγαγαν την «ιδέα» της δραχμής, ως κάτι απολύτως αβλαβές, αν όχι επιθυμητό! Η Ν.Δ. κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «εραστή» της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μια ανακοίνωση, που καταλήγει: «Ο κ. Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο πρωθυπουργός της δραχμής». Αν πράγματι έτσι είναι, γιατί δεν ανακηρύσσει τον  Α. Σαμαρά Επίτιμο Πρόεδρό του ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα πετύχει ακριβώς αυτό που επιδιώκει, δηλαδή τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή;…(18.8.12)