Σύμφωνα με ομιλία του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη στα εγκαίνια της xenia

Όπως είπε, όλα τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές είναι θετικά. «Σε αυτό συντείνουν η αλλαγή της εικόνας της χώρας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά τη διευθέτηση των χρεών του ΕΟΤ προς αυτά, η μείωση του ΦΠΑ στον τομέα της διαμονής στα ξενοδοχεία, καθώς και η στοχευμένη επικοινωνιακή πολιτική του ΕΟΤ», τόνισε.

Η 42η xenia που ολοκληρώνεται σήμερα φιλοξένησε εκτός από το καθαρά εκθεσιακό και επιχειρηματικό μέρος της, παράλληλες εκδηλώσεις όπως το «Κalimera with taste», παρουσίαση των επώνυμων ελληνικών κρασιών από οινοποιεία, οινοπαραγωγούς και ειδικούς του κρασιού, παρουσιάσεις κοκτέιλ για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μπαρ, εκδήλωση για το design και την αρχιτεκτονική στις ειδικές ανάγκες των ξενοδοχείων και των μονάδων μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς και παρουσίαση του έργου της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΕΤΟΑΑ) του Δήμου Αθηναίων.

Στην ΕΤΟΑΑ προστίθεται μια νέα υπηρεσία, η Athens Film Office, με σκοπό την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Αθήνα.