Με σύνθημά τους «Είσαι Παντού», το Ionian και οι άνθρωποί του υποδέχτηκαν εκπροσώπους του Τύπου, του πολιτικού, επιχειρηματικού και διαφημιστικού κόσμου, ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνίας σε μία εκδήλωση που κατέστησε σαφές το στίγμα του Ionian για τη νέα χρονιά. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η επικεφαλής του ενημερωτικού τμήματος του σταθμού και παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, Γεωργία Καλαμαρά, παρουσίασε τη δουλειά της ομάδας του Ionian στην ενημέρωση και την πολύπλευρη παρουσίαση των ειδήσεων, αλλά και στην προβολή φορέων, επιχειρήσεων και οργανισμών με δημιουργικό και έξυπνο τρόπο, δουλειά που επιβραβεύτηκε με τις καλύτερες διακρίσεις και στα σχετικά βραβεία Regional Media Awards, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του τηλεοπτικού προγράμματος για τη νέα χρονιά, μέσα από την προβολή των video όλων των τηλεοπτικών παραγωγών του σταθμού. Για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα του Ionian περιλαμβάνει τα πάντα: Ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, ψυχαγωγία και διασκέδαση, magazino, αθλητισμό, πολιτισμό, ευ ζην και υγεία, εκπομπές λόγου, ειδικών θεμάτων και τοπικού γίγνεσθαι, που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού τηλεθεατή. Στόχος του Ionian παραμένει και φέτος η κάλυψη και των 12 νομών εκπομπής του σήματός του, με κέντρο την Πάτρα ως τη μητρόπολη της Περιφερειακής Ζώνης όπου εκπέμπει. Στοίχημα που κερδήθηκε και πέρυσι και επιβραβεύθηκε, με το Ionian να ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου ως ο καλύτερος περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας, στα Regional Media Awards 2018.

ΜΕ ΣΛΟΓΚΑΝ «ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ»
Η περιφερειακότητα αντανακλάται και μέσα από το φετινό σλόγκαν του Ionian «Είσαι παντού», όπως εξήγησε στην τοποθέτησή του ο Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, Διονύσης Μήλεσης. Κατά την εκδήλωση, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν ζωντανές συνδέσεις με τους ανταποκριτές του σταθμού σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας, μια πρωτοτυπία που άρεσε στο κοινό και απέδειξε στην πράξη την περιφερειακή στόχευση του καναλιού. Πιστό στις επιταγές της τεχνολογικής εξέλιξης, το Ionian δίνει πλέον δυναμικό παρών και στην ψηφιακή εποχή. Για την περιφερειακή τηλεόραση του μέλλοντος που φθάνει στον τηλεθεατή όχι μόνο μέσα από τη μικρή οθόνη, αλλά και μέσα από την οθόνη του κινητού και του υπολογιστή, μέσω εφαρμογών και της τεχνολογίας Smart TV, έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο CEO του Ionian TV, Σπύρος Καμπιώτης, παρουσιάζοντας παράλληλα και τη νέα εφαρμογή του Ionian για smartphones.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικής διάκρισης από το Ionian στον Α.Σ.Π Προμηθέας -τη γνωστή τοπική ομάδα μπάσκετ- και τους Τάσο Χρυσανθόπουλο, Αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Προμηθέας, και Θανάση Σουφλιά, Υπεύθυνο του προγράμματος «ΝΟΥΣ», για το όραμα και την υλοποίηση του πρότυπου αυτού προγράμματος υποτροφιών. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι του Ionian Νατάσα Πατρινού και Ιάσονας Τσόλης, ενώ ακολούθησε cocktail party με οικοδεσπότες όλους τους ανθρώπους του Ionian, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να γνωρίσουν το ανθρώπινο δυναμικό της οικογένειας του Ionian TV. Σύσσωμη η ομάδα του Ionian, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, υπόσχεται ότι και φέτος θα «είναι παντού» και οι άνθρωποι του σταθμού δίνουν ραντεβού με τους τηλεθεατές μέσα από το νέο και πλούσιο πρόγραμμα του Ionian.

«ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ»
Με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος της σεζόν 2018- 2019, ο Σπύρος Καμπιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού, μίλησε στο Marketing Week για την περιφερειακή τηλεόραση και το περιεχόμενό της, για την είσοδο του Ionian στις νέες τεχνολογίες και για την ομάδα του καναλιού: «Το στοίχημα για την περιφερειακή τηλεόραση, είναι να δημιουργεί περιεχόμενο. Περιεχόμενο, το οποίο απευθύνεται σε πολυπληθείς περιφερειακές ζώνες με σκοπό την αξιολόγηση του ως χρήσιμο, για κάθε ηλικία, κάθε φύλο, κάθε τηλεθεατή. Τέσσερα χρόνια μετά την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης στην ελληνική επαρχία, σας λέω με βεβαιότητα πως ήδη ο τηλεθεατής είναι περιφερειακός.

Αυτή είναι η διαφορά μας, τόσο από τα εθνικά, αλλά και από τα τοπικά Μέσα. Στην Ελλάδα, η περιφερειακή τηλεόραση σήμερα, είναι το μοντέλο κοινωνικής διάδρασης ως πρόδρομο εργαλείο εφαρμογής των μακροπεριφερειών. Η περιφερειακή τηλεόραση είναι θεματικό Μέσο, συντηρείται με πολύ κόπο, με σκληρή δουλειά από εκείνους που την υπηρετούν και την αγαπάνε.
Η περιφερειακή τηλεόραση δεν είναι βιομηχανία κέρδους. Δεν αποτελεί εργαλείο μαζικής καθοδήγησης και καταναλωτισμού. Η περιφερειακή τηλεόραση, είναι θεματική, κρατάει τη ραχοκοκαλιά του ελληνισμού, της παράδοσης, του πολιτισμού, της οικογένειας, της καθημερινής δημιουργίας και του μόχθου, των δράσεων και της παιδείας, συμβάλει άμεσα στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Είναι, η μοναδική πραγματική φωνή του πολίτη, είναι εκείνο το μέσο που προβάλει ανθρώπινες προσπάθειες και δράσεις.

Στο Ionian γνωρίζουμε καλά την αποστολή μας και νιώθουμε πως υπηρετούμε τον ρόλο μας με υπευθυνότητα και σεβασμό. Παράλληλα παρακολουθούμε τις νέες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις και φροντίζουμε να είμαστε παντού. Το internet, ως μέσο μετάδοσης δεδομένων, δεν μας άφησε ποτέ αδιάφορους. Επενδύσαμε σε νέες τεχνολογίες, σε νέα δεδομένα, σε λύσεις και αποφάσεις, που μας οδήγησαν να έχουμε παρουσία σε όλο τον πλανήτη. Το Ionian είναι και εδώ μπροστά. Είναι το περιφερειακό κανάλι της χώρας που μπήκε στην τεχνολογία του διαδικτύου και δίκαια απέσπασε πρωτιές. Η παρουσία μας στο παγκόσμιο δίκτυο του YouTube είναι δεδομένη. Το κανάλι του Ionian στο κοινωνικό δίκτυο, έχει πάνω από 6.000 ακολούθους, φιλοξενεί σήμερα πάνω από 13.000 videos με 5.600.000 προβολές. Στο κανάλι του Ionian, θα δει κανείς εκατοντάδες ζωντανές μεταδόσεις και κυρίως με επιλογή on demand.

Το Ionian είναι το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι της Ελλάδας που μετέδωσε και μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά του στο μεγάλο και δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Facebook! Στη σελίδα του Ionian στο FB, μπορείτε να δείτε κάθε δράση μας και κάθε γεγονός, αλλά και να απολαύσετε το τηλεοπτικό μας πρόγραμμα, παρακολουθώντας ζωντανά, μέσα από κάθε συσκευή… σε κάθε σημείο… σε κάθε χώρα… Προχωράμε στο μέλλον, προχωράμε στην τεχνολογία, δημιουργούμε περιεχόμενο, χτίζουμε βήμα βήμα, το καλύτερο περιφερειακό κανάλι. Το ξέρει όλη η Ελλάδα. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε όλοι μαζί… “Είσαι Ionian – Είσαι παντού”».