Νέες τηλεοπτικές παραγωγές, επιτυχημένες εκπομπές, ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτιστικές προτάσεις, ταξίδια και γεύσεις συνθέτουν μεταξύ άλλων το νέο πρόγραμμα του Ionian TV για την τηλεοπτική σεζόν 2017 – 2018. Το πλήρες πρόγραμμα του σταθμού παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Royal Theatre, στην Πάτρα, το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017.

Με ανανεωμένο και δυναμικό πρόσωπο υποδέχθηκε το Ionian TV τους εκπροσώπους του Tύπου, του πολιτικού, επιχειρηματικού και διαφημιστικού κόσμου, καλεσμένους που ταξίδεψαν από όλες τις περιοχές της περιφερειακής ζώνης όπου εκπέμπει το Ionian, καθώς και από την πρωτεύουσα, προκειμένου να δώσουν το παρών στη βραδιά. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς από τους ανθρώπους του καναλιού, «η φετινή τηλεοπτική πρόταση του σταθμού αντανακλά την εξέλιξή του στο μοναδικό πραγματικό περιφερειακό κανάλι της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Νότιου Ιονίου, ενώνοντας και τους 12 νομούς εκπομπής του σταθμού, με κέντρο την Πάτρα ως τη μητρόπολη της Περιφερειακής Ζώνης που εκπέμπει».

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της Ξένιας Κούρτογλου, Founder και Managing Partner της Focus Bari. Στα στοιχεία των ερευνών της Focus Bari που παρουσιάστηκαν, καταγράφεται η σημαντικά μεγάλη μερίδα των πολιτών που κρατάει η τηλεόραση ως μέσο, η μετατόπιση μερίδας τηλεοπτικού κοινού (ειδικότερα νέων ηλικιών) σε νέα μέσα προβολής του τηλεοπτικού προγράμματος (web ΤV, social media κ.λπ.), αλλά και η υψηλή εμπιστοσύνη των τηλεθεατών στα περιφερειακά ΜΜΕ, καθώς τα θεωρούν ως τα πλέον αξιόπιστα για την ενημέρωσή τους.

Στη δική του ομιλία, ο Εμπορικός Διευθυντής του Ionian TV, Πέτρος Ψωμάς, μίλησε για τη παρουσία του καναλιού στις μεγαλύτερες πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις του τόπου. Πατρινό καρναβάλι, Patras IQ, TEDxPatras, Patras PICK και το Χριστουγενιάτικο Κονσέρτο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών είναι πέντε θεσμοί της Πάτρας που το Ionian καλύπτει τα τελευταία χρόνια, ανάγοντάς τους και σε τηλεοπτικούς θεσμούς. Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Marketing του σταθμού, Διονύσης Μήλεσης, μίλησε για τη βράβευση του Ionian TV για δεύτερη συνεχή χρονιά με το βραβείο Grand TV Award, ως το καλύτερο περιφερειακό κανάλι της Ελλάδας, καθώς και για τις υποψηφιότητές του, στα Regional Media Awards 2017.

Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ionian TV, Σπύρος Καμπιώτης, αναφέρθηκε στον περιφερειακό ρόλο του καναλιού, τονίζοντας πως «το Ionian τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει βρεθεί για κάλυψη εκδηλώσεων ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ζώνης 6, στην οποία εκπέμπει ο σταθμός, και περιλαμβάνει ολόκληρη την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και τη Νότια Στερεά Ελλάδα». Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση πως το κανάλι θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να επιτελεί τον περιφερειακό του ρόλο.

24 ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι 24 νέες εκπομπές, εσωτερικές παραγωγές του Ionian, που καλύπτουν ένα πλήρες φάσμα ενδιαφερόντων και τηλεθεατών. Όπως φάνηκε, για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα του Ionian είναι πολυσυλλεκτικό. Ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμός, ταξίδια, μαγειρική, ιατρικά θέματα και πολλά άλλα είναι τα συστατικά του προγράμματος για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν άνθρωποι του χώρου των Μ.Μ.Ε. και της διαφήμισης, καθώς και πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

Σπύρος Καμπιώτης, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΟΝΙΑΝ TV
«Στο Ionian TV επιδιώκουμε δυνατές συνέργειες με όσους έχουμε κοινό όραμα»

Με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος της σεζόν 2017-2018, ο Σπύρος Καμπιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού δήλωσε στο Marketing Week: «Το Ionian είναι μια οικογένεια, μια αγκαλιά, που ταξιδεύει σε έναν δύσβατο δρόμο με πολύ ωραία θέα -αυτό βλέπουν τα δικά μου μάτια. Σαράντα άνθρωποι παλεύουμε νυχθημερόν. Ευχαριστώ ειλικρινά τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν, αυτούς που μέσα σε τρία χρόνια διανύσαμε μαζί 110.000 χιλιόμετρα δρόμων, απλώσαμε δεκάδες χιλιόμετρα καλώδια, μεταδίδοντας ζωντανά από κάθε γωνιά της περιφέρειάς μας. Είμαι περήφανος για την ολοκλήρωση της πρώτης πλήρους μετάβασης περιφερειακού καναλιού στην Ελλάδα σε τεχνολογία HD, για την υψηλότερη διάκριση περιφερειακού καναλιού της χώρας που κατακτήσαμε επί διετία στα Regional Media Awards, για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούμε και για το γεγονός πως όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια, χωρίς κανέναν δανεισμό. Στο Ionian TV επιδιώκουμε δυνατές συνέργειες με όσους έχουμε κοινό όραμα, παράγουμε σοβαρό τηλεοπτικό προϊόν, δημιουργούμε το καλύτερο για τον πελάτη μας, υπηρετούμε πιστά το όραμα της περιφερειακής τηλεόρασης. Αισθάνομαι την ανάγκη, μέσω του Marketing Week, να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες, τους φορείς και τους πολίτες που μας επέλεξαν, μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
– «Κεντρικό δελτίο ειδήσεων», με την Γεωργία Καλαμαρά, κάθε βράδυ στις 20:00. Όλη η ειδησεογραφία της ημέρας, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, τηλεφωνικές παρεμβάσεις, απευθείας συνδέσεις και όλη η επικαιρότητα που αφορά στην Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.
– «Μία Ενημέρωση!», με το Νίκο Γιαπρακά κάθε μέρα στις 13:00. Η πρώτη ενημέρωση, με τις σημαντικότερες ειδήσεις που «τρέχουν» μέχρι εκείνη την στιγμή.
– «Χαμηλή Πτήση», με την Νατάσα Πατρινού και τον Ανδρέα Παπαδημητρίου, το καθημερινό magazino του Ionian.
– «Metropolis» με την Λίνα Μπάστα και τον Νίκο Γιαπρακά, κάθε μέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 6:00 το απόγευμα. H φωνή και η εικόνα για ότι συμβαίνει σε Πάτρα και Αχαΐα κάθε μέρα.
– «Σπορ στο ΙΟΝΙΑΝ», με τον Διονύση Μπινιώρη, κάθε Δευτέρα στις 21:00.
– «Ιδιαιτέρως», τη Δεύτερα το βράδυ στις 11 ο Νάσος Νασόπουλος ανακρίνει, αποκαλύπτει και παρουσιάζει.
– «European steps», με τη Δήμητρα Δεμέτη, την Τρίτη στις 22:00. Η ευρωπαϊκή διάσταση των θεμάτων της καθημερινότητάς μας.
– «Άλλη Άποψη», κάθε Τρίτη στις 11.00. Ενημερωτική εκπομπή με επίκεντρο την πολιτική και την κοινωνική ζωή της περιφέρειας.
– «Bet Ionian», με το Γιώργο Αναγνωστόπουλο, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 17.00. Zωντανή εκπομπή με προσανατολισμό το κουπόνι του στοιχήματος.
– «Στιγμές Ιστορίας», με την Τερέζα Λόξα, κάθε Τετάρτη στις 22.00. Γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα, εφευρέσεις, ανακαλύψεις, πρόσωπα που έγραψαν ιστορία.
– «Προκλήσεις», με τον Βασίλη Μούτσιο, κάθε Πέμπτη στις 21:00. Εβδομαδιαίες προκλήσεις και συζητήσεις, κυρίως γύρω από θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
– «Περί Ηλείας», με τον Περικλή Πατσούρη, την Πέμπτη στις 22:00. Ο Περικλής Πατσούρης κοντά στις τοπικές κοινωνίες της Ηλείας, αναδεικνύει θέματα, περιοχές και πρόσωπα επικαιρότητας.
– «Σκέψου διαφορετικά», με τον Γεράσιμο Φεσσιάν, Παρασκευή στις 21.00. Η καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία.
 «People», Παρασκευή στις 22, με τον Θοδωρή Σαραντόπουλο. Ένα ταξίδι στο παρόν και το παρελθόν.
– «Επί Παντός», κάθε Παρασκευή στις 23.00. Εκπομπή πολιτικού διαλόγου, με υψηλούς προσκεκλημένους και συμμετέχοντες.
– «Business Stories» με την Νατάσα Τραγουστή. Ότι καλό συμβαίνει στο σύγχρονο ελληνικό επιχειρείν, μεταφέρεται στο τηλεοπτικό κοινό.
– «Υγείας Θέματα», κάθε Σάββατο στις 18.00. Η Μαρία Σιορώκου φιλοξενεί γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και με την βοήθειά τους ενημερώνει πάνω σε ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας.
– «Στα μονοπάτια των Γεύσεων», με τον Executive Chef, Παράσχο Αξιώτη, κάθε Σάββατο στις 7.00 μμ. Μια εκπομπή γεμάτη γεύσεις και μυρωδιές, με προϊόντα από τη μάνα γη.
– «Travel Life», με τον Ελένη Κίτσιου, κάθε Σάββατο στις 20:30. Tαξιδιωτική εκπομπή για ενδιαφέροντες προορισμούς εντός Ελλάδος.
– «Τρέχα–Γύρευε», κάθε Σάββατο στις 21.30. Ο Άγγελος Σεβαστιάδης περιπλανιέται στους δρόμους, ψάχνει, βρίσκει και καταγράφει με τον «φακό» του Ionian, απίθανες ιστορίες.
– «Δελτίο Ειδήσεων,» στις 20:00 το Σάββατο και την Κυριακή και «Γεγονότα της εβδομάδας» με την Δήμητρα Δεμέτη την Κυριακή στις 13:00.
– «In Focus», κάθε Κυριακή στις 19.00, με τον Διονύση Ιθακήσιο. Eβδομαδιαία εκπομπή που εστιάζει στα πρόσωπα που προκαλούν τα γεγονότα.
– «Πάμε Θέατρο», κάθε Κυριακή στις 22.00. Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, από ποιοτικούς επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους της Περιφέρειας.
– «Κινηματογράφος στο Ιonian», κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Ξένες ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς.