Με πρωταγωνιστές δυο εφήβους στην Κυψέλη.

Δυο έφηβοι από την Κυψέλη σχεδιάζουν μία διαφορετική online καμπάνια για το δικαίωμα στην έκφραση φύλου και στην ελεύθερη επιλογή σεξουαλικού προσανατολισμού, στηρίζοντας τους εφήβους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ο Φαρχάντ (18 ετών) και η Πηγή (15 χρονών), μέλη του κέντρου υποστήριξης παιδιών και εφήβων Streetlights στην Κυψέλη, γίνονται «Πρεσβευτές της Αλλαγής» (Ambassadors of Change) και με εργαλείο το Instagram επιλέγουν να «θίξουν» το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό ζήτημα.

Η ομάδα του Impact Hub Athens και του Λόγου Παίγνιον, ύστερα από in situ έρευνα στη γειτονιά της Κυψέλης, παρατήρησαν ρατσιστική ρητορική ανάμεσα σε νέους ηλικίας 16-20 χρονών απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Μαζί με την Πηγή και το Φαρχάντ, θα διερευνήσουν όλα τα πιθανά σενάρια που τροφοδοτούν τις ομοφοβικές θέσεις και κατ’ επέκταση τη διαστρεβλωμένη αντίληψη γύρω από πρακτικές, εκφράσεις και ανθρώπινες τάσεις.

Μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας, οι δυο έφηβοι θα επιχειρήσουν να περιορίσουν τη ρητορική μίσους και να ενισχύσουν την ανεκτικότητα ως προς την ελεύθερη έκφραση σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Η καμπάνια θα τρέξει σε δυο στάδια, ξεκινώντας από τις 17 Φεβρουαρίου. Ένα pop up event στις 15 Φεβρουαρίου θα σηματοδοτήσει την έναρξη της καμπάνιας, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Η καμπάνια θα τρέξει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Game Changer».