Η Ελλάδα επελέγη ως μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο στις οποίες θα κυκλοφορήσουν οι νέες συσκευές θερμαινόμενου καπνού PULZE και οι ράβδοι θερμαινόμενου καπνού iD. Πρόκειται για καινοτόμα καπνικά προϊόντα νέας γενιάς, αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης, που σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες έχουν δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για τους καπνιστές.

Η Imperial Tobacco Hellas είναι μέλος του Ομίλου της Imperial Brands, μιας δυναμικής, Διεθνούς Εταιρείας Καταναλωτικών Προϊόντων, με παρουσία σε 120 αγορές και 27.500 εργαζόμενους. Στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει αναγνωρισμένες μάρκες καπνικών όπως τα Davidoff, JPS, West, Gauloises, Slim Line, Golden Virginia, Drum, Van Nelle, Rizla, καθώς και Προϊόντων Νέας Γενιάς όπως το Νο.1 στην κατηγορία του ηλεκτρονικό τσιγάρο myblu, τις νέες συσκευές θερμαινόμενου καπνού PULZE και τις ράβδους θερμαινόμενου καπνού iD που πρόσφατα λάνσαρε στην Ελληνική αγορά.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα, διαθέτει δίκτυο 90 εμπορικών συνεργατών, απασχολεί άμεσα και έμμεσα περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, ενώ έχει για περισσότερα από 20 χρόνια ελληνική διοικητική ομάδα. Η Αθήνα αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη, έχοντας στη διοικητική της αρμοδιότητα 13 αγορές με πλέον σημαντικές τις Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Κύπρο και βέβαια την Ελλάδα.

Η αγορά
Η στήριξη της μικρής λιανικής είναι διαχρονικά μία από τις προτεραιότητες της Imperial Tobacco Hellas και ιδιαίτερα η στήριξη της κερδοφορίας της, που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια. Σήμερα μέσω των ιδιαίτερα κερδοφόρων PULZE και iD δημιουργεί νέες προϋποθέσεις ενίσχυσής της, όπως και μέσα από την εφαρμογή κινήτρων επιβράβευσης πωλήσεων, καθώς και ελκυστικών εμπορικών προγραμμάτων.

Κύρια επιτεύγματα
Κατά την πολυετή διαδρομή της στην ελληνική αγορά καπνικών, η Imperial Tobacco Hellas έχει εισάγει σημαντικές καινοτομίες, όπως το άνοιγμα της κατηγορίας των Στριφτών με την μάρκα Drum, της κατηγορίας Slims με την μάρκα R1 Slim Line ή των τσιγάρων Ultra με το R1.

Σημαντικότερες επιτυχίες αποτελούν το χτίσιμο της Νο.1 μάρκας premium τσιγάρων με τα Davidoff, αλλά και η επιτυχημένη είσοδός της στα προϊόντα νέας γενιάς με το λανσάρισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου myblu, που κυκλοφόρησε πριν από 2 χρόνια, καταφέρνοντας να κερδίσει την προτίμηση των ενήλικων καταναλωτών. To myblu, σε μόλις 1 χρόνο από την είσοδό του στην ελληνική αγορά έχει αναδειχθεί στο Νο.1 σε πωλήσεις στην κατηγορία του στη μικρή λιανική (Nielsen).

Πρόσφατες εξελίξεις
Το 2021, η Imperial Brands, δημιουργός των τσιγάρων Davidoff, επέλεξε την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα κυκλοφορήσει τις νέες συσκευές θερμαινόμενου καπνού PULZE και τις ράβδους θερμαινόμενου καπνού iD.

Πρόκειται για καινοτόμα καπνικά προϊόντα νέας γενιάς, που σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες έχουν δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για τους καπνιστές. Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, που έχει επενδύσει διεθνώς γι’ αυτόν τον σκοπό περισσότερο από 1 δισ. ευρώ.

Οι συσκευές PULZE προσφέρουν 20 συνεχείς χρήσεις με 1 μόνο φόρτιση, έχουν γρήγορη εκκίνηση, ενώ δεν χρειάζονται χωριστή θήκη φόρτισης (all-in-one). H αυτονομία της μπαταρίας τους διαρκεί έως και 1 ολόκληρη ημέρα με μόλις 90 λεπτά φόρτισης. Διαθέτουν αυτόματη λειτουργία επέκτασης χρόνου χρήσης, καθώς και επιλογή έντασης της γεύσης iD μεταξύ 2 επιπέδων θέρμανσης: Standard λειτουργία για πιο έντονη εμπειρία και Eco λειτουργία για πιο διακριτική. Οι ράβδοι θερμαινόμενου καπνού iD έχουν λιγότερη μυρωδιά, ασυνήθιστα διακριτική, ενώ διατίθενται σε 4 νέες γεύσεις: Rich Bronze για έντονη γευστική εμπειρία, Balanced Blue για ισορροπημένη αίσθηση, Ice με απαλή γεύση μέντας και Capsule Polar με κάψουλα δροσερής γεύσης μέντας όταν την επιλέξεις. Συνεχής υποστήριξη υψηλής ποιότητας προσφέρεται μέσω της υπηρεσίας καταναλωτών PULZE Care.

O Αλέξανδρος Καμάρας, Πρόεδρος της Imperial Tobacco ΝΑ Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Η Imperial Tobacco είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στον χώρο του καπνού. Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα επελέγη ως μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που κυκλοφορούμε το νέο σύστημα θερμαινόμενου καπνού, PULZE και iD. Τέτοια εξελιγμένα προϊόντα αναδεικνύουν τη δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε καινοτόμες, πρακτικές και οικονομικές προτάσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες των καπνιστών που αναζητούν περισσότερες επιλογές για προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Ήδη πραγματοποιούμε σημαντική επένδυση στη χώρα μας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με την υποστήριξη της Μικρής Λιανικής μέσω εκτενούς προγράμματος πιστώσεων και κινήτρων σε Περίπτερα, Ψιλικά και Mini Markets. Έτσι συμβάλουμε στη στροφή των καπνιστών σε λιγότερο επιβλαβείς λύσεις εναλλακτικές του καπνίσματος και συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Αξίες και όραμα
«H δέσμευσή μας για εξέλιξη και ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη συνέπεια και το πάθος μας να είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας, είναι αυτό που οδήγησε μέχρι σήμερα και συνεχίζει να οδηγεί την Imperial Tobacco Hellas στο μέλλον», επισημαίνει ο Νίκος Νικηφορίδης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Ρουμανίας και Κύπρου της εταιρείας.
Από την πλευρά του, ο Κοσμάς Βελιώτης, Διευθυντής Marketing ΝΑ Ευρώπης, αναφέρει: «Δέσμευσή μας είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμες και πρακτικές προτάσεις που καλύπτουν τόσο τις ανάγκες των ενήλικων καπνιστών συμβατικών καπνικών όσο και αυτών που αναζητούν περισσότερες και καλύτερες επιλογές σε προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου».