Σε κλίμα ικανοποίησης διεξήχθησαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της ΕΙΙΡΑ, την Τρίτη, 22 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Αιτία ήταν οι ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις του ραδιοφωνικού μέσου κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως επιβεβαιώνουν οι έρευνες ακροαματικότητας που μελετά καθημερινά η διαφημιστική αγορά προκειμένου να καταρτίσει τα media plans των διαφημιζομένων.

Τα μέλη της ΓΣ ενημερώθηκαν για την αυξημένη κινητικότητα του Διοικητικού Συμβουλίου στο ρυθμιστικό τοπίο, με τη συμμετοχή της ΕΙΙΡΑ στη δημόσια διαβούλευση με την Κυβέρνηση, αλλά και τη συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, την ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ. Ως ξεχωριστή επιτυχία καταγράφηκε η περαιτέρω εξομάλυνση της ραδιοφωνικής αγοράς μετά τη συμφωνία-πλαίσιο της ΕΙΙΡΑ με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) και με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση», για την καταβολή της αμοιβής στους δικαιούχους και δημιουργούς μουσικών έργων ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Η Πρόεδρος της ΕΙΙΡΑ, Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, ανέφερε: «Η ΕΙΙΡΑ αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα στοχευμένες πρωτοβουλίες προαγωγής του μέσου, σε συνεργασία με τις εταιρείες έρευνας και τις διαφημιστικές, ώστε να καταδειχθεί η αξία που καταγράφεται στους διαφημιζόμενους από τη μεγαλύτερη συμμετοχή του ραδιοφώνου στο media mix».