Ο στόχος ενός start-up δηλαδή, θα πρέπει να είναι πώς θα ανδρωθεί και θα βγει πετυχημένα εκτός συνόρων. Αυτό είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Marketing Week o Aπόστολος Αποστολάκης, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρείν. Κι αυτό είναι πραγματικά το στίγμα του νεοφυούς επιχειρείν στην Ελλάδα των τόσων οικονομικών προβλημάτων. Μαζί με την ανάγκη ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού (που μόνο δεδομένο δεν είναι), όσο και σε κεφάλαια. Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και κατά τη διάρκεια των Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017, που διοργάνωσε η Boussias Communications για δεύτερη χρονιά.

Η διοργάνωση βράβευσε τις πλέον υποσχόμενες επιχειρηματικές ιδέες, σε μια ολοήμερη εκδήλωση, η οποία εξελίχθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, στον χώρο «Προορισμός Παπαστράτος» στον Πειραιά. Ήταν ένα ολοήμερο event αποκλειστικά αφιερωμένο στην ελληνική καινοτόμο επιχείρηση, παρουσία δεκάδων ανώτατων και ανώτερων εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, επενδυτών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, εκπροσώπων θεσμικών ενώσεων και φορέων. Η διαγωνιστική διαδικασία ανέδειξε 20 επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και στις 48 υποψηφιότητες που πέρασαν στην shortlist του διαγωνισμού. Στα highlight της φετινής διοργάνωσης ήταν και η βράβευση του Νίκου Δρανδάκη, Founder & CEO του Taxibeat, ενός από τους πλέον επιτυχημένους έλληνες επιχειρηματίες που ανέδειξε το ελληνικό start-up οικοσύστημα.

Παρακολουθώντας λοιπόν, από κοντά τις συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό, αλλά και μέσα από ενδιαφέρουσες συζητήσεις που είχαμε με τους πρωταγωνιστές του, εντοπίσαμε πέντε βασικά χαρακτηριστικά της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας: Ιδέες, δημιουργικότητα, επιμονή, πείσμα, φαντασία. Και αυτή η πραγματικότητα είναι που δίνει μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της καταληκτικής εκδήλωσης των Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017, εκείνο το όμορφο σαββατόβραδο στον Πειραιά, στο σημερινό τεύχος…