Τον εγχώριο κλάδο των Τουριστικών Υπηρεσιών αναλύει πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat AE.

Σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδοσοπούλου, Sectorial Studies Consultant, το 2018 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, με έσοδα και αφίξεις σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2018 οι αφίξεις των ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 10,7%, φτάνοντας τους 30,1 εκατ. τουρίστες, ενώ τα έσοδα του εισερχόμενου τουρισμού ενισχύθηκαν κατά 10,2%, αγγίζοντας τα 15,65 δισ. ευρώ, από 14,2 δισ. το 2017.

Μαζί με τους επιβάτες της κρουαζιέρας, οι αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών ανήλθαν σε 33,07 εκατ. άτομα, από 30,16 εκατ. το προηγούμενο έτος. Η αύξηση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας από αλλοδαπούς τουρίστες, αντανακλώνται στον κλάδο των γραφείων τουρισμού, τα οποία παρουσιάζουν βελτίωση του κύκλου εργασιών τους.

Ακόμη, το νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα, αποσαφηνίζει πολλά θέματα που ταλάνιζαν τα τουριστικά γραφεία τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προσδοκίες για πιο διαφανή και εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς τα επόμενα χρόνια.