Το ιαπωνικό brand ηλεκτρονικών ειδών Yamaha λανσάρει νέα μεγάλη καμπάνια, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αλλάξει την αντίληψη του κοινού η οποία το συνδέει μόνο με μια συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Ο σκοπός της καμπάνιας, με τίτλο «Let’s Make Waves», την οποία δημιούργησε το agency Zag, είναι να παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες σειρές μουσικών οργάνων και εξοπλισμού ήχου της μάρκας.

Στο επίκεντρο της καμπάνιας βρίσκεται «μια ενθαρρυντική και συναισθηματική ταινία», όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια η εταιρεία, η οποία παρουσιάζει μουσικά στιγμιότυπα, όπου πέντε άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες δημιουργούν μουσική με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Η καμπάνια θα «τρέξει» πρώτα σε Βρετανία και Γερμανία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες τον επόμενο χρόνο.

Ο Sebastian Krenmayr, Head of Brand της Yamaha Music Europe, ανέφερε σχετικά: «Σκοπεύουμε να δείξουμε πώς η ευρεία γκάμα προϊόντων μας παρέχει σε όλους τα εργαλεία να “δημιουργήσουν μουσικά κύματα”, χρησιμοποιώντας ως τρόπο έκφρασης τον ήχο και τη μουσική –από όσους μόλις άρχισαν να μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο έως και εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες, επαγγελματίες performers και διάσημους μουσικούς παραγωγούς». (Πηγή: MarketingWeek.com)