Σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Bain Capital
Επιβεβαίωσε χθες η WPP ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την εταιρεία επενδύσεων Bain Capital για την πώληση του πλειοψηφικού της μεριδίου στην Kantar, η οποία αποτιμάται στα 4 δισ. δολάρια.

«Η πρόταση της Bain Capital υπόκειται σε διαπραγμάτευση», ανέφερε η ανακοίνωση. «Δεν είναι βέβαιο ότι αυτές οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε συναλλαγή με αντικείμενο την Kantar». Στελέχη της αγοράς θεωρούν λογική την επενδυτική κίνηση της Bain Capital, η οποία έτσι επεκτείνει τη βάση των insights της και τη σύνδεσή τους με τα υπόλοιπα assets της.

Ο Mark Read, chief executive της WPP, είχε δηλώσει παλαιότερα την πρόθεσή του να διατηρήσει το 25-40% της εταιρείας, ενώ ο chief executive της Kantar, Eric Salama, επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις για την πώληση του υπόλοιπου πλειοψηφικού μεριδίου γίνονταν αποκλειστικά με εταιρείες επενδύσεων και όχι με «στρατηγικούς αγοραστές» όπως η Accenture ή η Nielson.

Η είδηση για την πώληση της εταιρείας data και insights από την WPP ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, οι τρέχουσες εξελίξεις δρομολογούνται ωστόσο με φόντο την πώληση του μεριδίου της, 25%, στην Chime Communications προς 54,4 εκατ. λίρες. Οι εν λόγω συμφωνίες εκτιμάται ότι θα ελαφρύνουν σημαντικά το χρέος της WPP, το οποίο αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 5,1 δισ. δολάρια.
(Πηγές: AdAge, TheDrum)