Σύμφωνα με το Effie Index.

Για ένατη συνεχή χρονιά, η WPP αναδείχθηκε ως η πιο αποτελεσματική εταιρεία marketing και επικοινωνίας στον κόσμο, σύμφωνα με το Effie Index 2020. Η διεθνής έκθεση Effie Index περιλαμβάνει τις εταιρείες που αναπτύσσουν τις πιο αποτελεσματικές ιδέες marketing και επικοινωνίας, με όρους μετρήσιμων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για τους πελάτες τους.

Για τη φετινή έκδοση, αξιολογήθηκαν data από φιναλίστ και νικητές περισσότερων από 45 διοργανώσεων Βραβείων Effie παγκοσμίως, που διοργανώθηκαν το 2019. Οι υποβληθείσες υποψηφιότητες τέθηκαν στην κρίση επιτροπής ειδικών, η οποία βαθμολόγησε την αποτελεσματικότητά τους με βάση τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν.

Ο Mark Read, CEO της WPP, δήλωσε σχετικά: «Κάθε μέρα, οι πελάτες μας μάς εμπιστεύονται για να τους προσφέρουμε απτά αποτελέσματα για τους οργανισμούς τους. Είμαι ενθουσιασμένος που η WPP συνεχίζει να ορίζει τον πήχη της αποτελεσματικότητας για τη βιομηχανία. Αυτό το βραβείο ανήκει στα χιλιάδες άτομα σε ολόκληρη την WPP, που αξιοποιούν τη δύναμη της δημιουργικότητας για να προσφέρουν ιδέες που έχουν πραγματικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά της, η Traci Alford, CEO της Effie Worldwide, σχολίασε: «Κάθε χρόνο, η WPP και τα agencies της αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να παράγουν ιδέες που λειτουργούν και να καλλιεργούν κουλτούρα αποτελεσματικού marketing, που φέρνουν αποτελέσματα στους πελάτες τους».