Η Wind Ελλάς στηρίζει το έργο της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports. Με στόχο την ασφάλεια στις καλοκαιρινές αποδράσεις και τις θαλάσσιες δραστηριότητες, προσφέρει τεχνικό εξοπλισμό και υπηρεσίες πάνω στα δίκτυα νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων Wind 4G/ 4G+ και Wind 5G.

Η Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος μαζί με την Safe Water Sports δημιούργησαν την ειδική εφαρμογή (app) Lifeguard Rescue/ First aid, η οποία εξυπηρετεί στην καταγραφή των ατυχημάτων/συμβάντων στις παραλίες από τους ναυαγοσώστες και την άμεση αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Η Wind προσέφερε δωρεάν 500 smartphones και 500 συνδέσεις σε προνομιακή τιμή με προ-εγκατεστημένη την εφαρμογή και τα απέστειλε σε όλα τα μέλη της στην Ελλάδα. Μέσα από την εφαρμογή, ο ναυαγοσώστης ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές και καταγράφει το εκάστοτε γεγονός, ενώ η Safe Water Sports συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα για τα ατυχήματα στις παραλίες με σκοπό την αντιμετώπιση αυτών.