Τουλάχιστον 2,8 εκατ. Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου, με τους περισσότερους να είναι γυναίκες και παιδιά. 18.000 παιδιά από την Ουκρανία βρίσκονται σήμερα στη Ρουμανία, η οποία αποτελεί μια χώρα μεγάλης υποδοχής ρεύματος προσφύγων. Ως όμιλος, η V+O υποστηρίζει ενεργά τη λειτουργία 8 κέντρων δραστηριότητας για παιδιά που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Ρουμανία.

Τα «Kaia Activity Centers» αναπτύχθηκαν από τη V+O Ρουμανίας, μαζί με μία ομάδα 20 εθελοντών, ειδικών, και προσφέρουν καθημερινές δράσεις εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά από την Ουκρανία.

«Καλούμε όσους επιθυμούν είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε στη Ρουμανία να στηρίξουν την προσπάθειά μας ώστε τα παιδιά από την Ουκρανία να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά δράσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας που δίνουν συνέχεια στην καθημερινότητά τους με εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση», δήλωσε η Loredana Visa, Γενική Διευθύντρια της V+O Communication στη Ρουμανία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεισφέρουν είτε μέσω χρηματικής υποστήριξης, είτε προσφοράς σε είδος.