Με τις εξελίξεις διεθνώς σε κάθε πεδίο να τρέχουν, όλο και περισσότεροι διαφημιζόμενοι αναθεωρούν το agency mix τους. Σε αυτούς προστέθηκε πρόσφατα και η Visa, η οποία ανακοίνωσε ότι διενεργεί διαγωνισμό για την επιλογή creative global agency of record. Εκπρόσωπος της εταιρείας επεσήμανε ότι πρόκειται για «τακτική πρακτική» αξιολόγησης της Visa για εξωτερικούς συνεργάτες.

«Πρόκειται για μια στιγμή μεγάλης εσωτερικής αναζήτησης και αλλαγής και θέλουμε να θέσουμε προκλήσεις στον εαυτό μας και στους συνεργάτες μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι το brand Visa εξακολουθεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο και κεντρικό asset της αφήγησης της Visa», ανέφερε η ίδια.

«Είναι μια καλή στιγμή για εμάς να γνωρίσουμε την ποικιλία των agencies και των διαθέσιμων ταλέντων προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι το έργο μας ζωντανεύει σε όλο τον κόσμο με τον πιο εντυπωσιακό και αποτελεσματικό τρόπο».

Για περισσότερο από 3 δεκαετίες, η Visa συνεργάζεται με τα agencies της Omnicom BBDO και TBWA, τα οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο spec. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Το ετήσιο media spend της Visa υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Comvergence.
(Πηγή: AdAge)