Παραγωγή χοιρινού με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα
H εταιρεία αλλαντικών ΒΙΚΗ ήταν στρατηγικός συνεργάτης σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, του προγράμματος «Πράσινο χοιρινό Κρέας-Green Pork», το οποίο αναφέρεται σε μια νέα μέθοδο παραγωγής χοιρινού κρέατος με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εκτρέφοντας χοίρους με τη χρήση εγχώριων φυσικών πόρων.

Η έρευνα εκπονήθηκε σε συνεργασία με τη Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong στην Κίνα στο πλαίσιο της δράσης «Διμερής Ερευνητική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας  2012-2014». Η ΒΙΚΗ με επικεφαλής τον Νίκο Παπαγιάννη, συμμετείχε στο «Πράσινο χοιρινό Κρέας-Green Pork», τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν στην 82η ΔΕΘ.