Το Public.gr αναδείχτηκε το καλύτερο ελληνικό e-shop

Σε μία γρήγορη, ζωντανή και μεστή τελετή πραγματοποιήθηκε η απονομή των Lighthouse e-volution Awards 2016, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιβραβεύοντας τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν. Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασε με το μοναδικό του ύφος και χιούμορ ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, παρευρέθηκαν περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του Public.gr ως το καλύτερο ελληνικό e-shop. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες των Lighthouse e-volution Awards 2016, που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με τον GRECA. Η συγκεκριμένη διάκριση στέλνει το ελληνικό e-shop να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards, στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Άλλη μία καινοτομία των φετινών Lighthouse e-volution Awards 2016, αποτέλεσε η θεσμοθέτηση της διάκρισης «Distinction in eCommerce», για την ανάδειξη και επιβράβευση ηλεκτρονικών καταστημάτων, που έχουν να επιδείξουν σημαντικές καινοτομίες, παρότι είναι μικρότερα ως προς τον όγκο συναλλαγών. Την αξιολόγηση των βραβείων ανέλαβε κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από εμπειρογνώμονες του χώρου, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους σχετικών φορέων.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος κριτικής επιτροπής των βραβείων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν & Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, New Business Development του χορηγού τίτλου Lighthouse, Γιώργος Λεκάκος, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακού Περιεχομένου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παπουτσής, CEO του χρυσού χορηγού Globe One Digital, Κατερίνα Φραϊδάκη, Project Manager του ELTRUN, Άννα Κορωνέλλου, Marketing & Business Development Manager του χρυσού χορηγού ATCOM, Ιωάννης Κουρνιώτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης και Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ΕΜΟΤΑ, Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου DigitalEurope, Αντιπρόεδρος της WITSA για την Ευρώπη, Έφη Πρεσβεία, μέλος Δ.Ε. ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος του HEPIS, Έλια Χάραρη, Marketing Manager του χρυσού χορηγού ACS Courier, και Δημήτρης Θεοφάνους, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA).

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά από την BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του GRECA. Χορηγός Τίτλου ήταν η Lighthouse, Χρυσοί Χορηγοί η ACS, η ATCOM και η Globe One Digital, ενώ Χορηγός Επικοινωνίας το ecommercenews. Τα βραβεία έχουν την υποστήριξη των κλαδικών φορέων HePIS, IAB Hellas, ΕΙΠ, ΕΕΔΕ, ΕΠΑΜ, ΣΕΚΕΕ και ΣΕΠΕ.

Περισσότερες πληροφορίες, ο πίνακας των νικητών, καθώς και φωτογραφίες από την εορταστική βραδιά βρίσκονται στο site των βραβείων:
www.e-volutionawards.gr.

Γιώργος Δουκίδης, Πρόεδρος κριτικής επιτροπής
«Αυξητική τάση και ωριμότητα»
Στην πανελλήνια έρευνα του ηλεκτρονικού εμπορίου του Εργαστηρίου ELTRUN φέτος, το βασικό συμπέρασμα είναι οι αυξητικές τάσεις και ωριμότητα για την αγορά το 2015. Αυτή ακριβώς η αυξητική τάση και ωριμότητα είναι εμφανής και στα e-volution Awards 2016, αφού είδαμε:
• Ρεκόρ σε συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 260.
• Οργανωμένες στρατηγικές και βέλτιστες οργανωσιακές πρακτικές από τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα που καλύπτουν όλες τις φάσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας από την επικοινωνία έως την εξυπηρέτηση/υποστήριξη.
• Ουσιαστική αξιοποίηση του mobile business και των social media για πρόσβαση και engagement των καταναλωτών, και μάλιστα με πρακτικές πλέον προσωποποίησης και εξατομίκευσης.
• Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης του κλάδου σε θέματα τεχνολογικά, μάρκετινγκ, πληρωμών, μεταφορών κ.λπ.
• Μεσαίου μεγέθους ηλεκτρονικά καταστήματα, που πλέον οργανώνονται πολύ επαγγελματικά και -με την ευελιξία που τους διακρίνει- κινούνται δυναμικά και παίρνουν σοβαρά μερίδια της αγοράς στους κλάδους που δραστηριοποιούνται.

Δημήτρης Θεοφάνους, Πρόεδρος GRECA
«Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τα διεθνή e-shops»
Το ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου θα ήθελε να συγχαρεί το Public.gr για τη διάκρισή του ως το καλύτερο ελληνικό e-shop. Τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, ούτε σε επίπεδο στελεχών, ούτε σε επίπεδο τεχνογνωσίας, από τα διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα. Φέτος, στον θεσμό των European E-Commerce Awards στη Βαρκελώνη, ευελπιστούμε ότι ένα ελληνικό e-shop θα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο του νικητή και ως Σύνδεσμος θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε την προσπάθεια».

Νίκος Βαρβαδούκας, Γενικός Διευθυντής Marketing και eCommerce, Public
«Επιστέγασμα μιας εξαιρετικής χρονιάς»
«Η διάκριση του www.public.gr ως το καλύτερο e-shop της χρονιάς μας κάνει περήφανους. Είναι η επιβράβευση της προσπάθειάς μας να προσφέρουμε online τη μοναδική εμπειρία των 48 καταστημάτων Public. Η έμφαση στην απαράμιλλη γκάμα προϊόντων, στο πλούσιο περιεχόμενο, στη συνεργασία των καναλιών εξυπηρέτησης και στις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (εισιτήρια θεαμάτων, used games κ.λπ.) διευκολύνουν τον πελάτη μας κι ενισχύουν την εμπιστοσύνη του στη μάρκα μας. Η βράβευση του Public.gr έρχεται ως επιστέγασμα σε μια εξαιρετική χρονιά για εμάς συνολικά. Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό το βραβείο, γιατί επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας και μας δίνει ώθηση να εκπροσωπήσουμε με αξιώσεις την Ελλάδα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό».