Στην κατηγορία των super premium gins

Πρόκειται για ένα super premium brand «με αντισυμβατικό χαρακτήρα και ανεξάρτητο πνεύμα, που ενσωματώνει την τολμηρή αυτοπεποίθηση και το αμείλικτο “bulldog πνεύμα” του Sir Winston Churchill, από τον οποίο εμπνεύστηκε το όνομά του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Δημιουργήθηκε το 2007 από τον τραπεζίτη επενδύσεων της J.P. Morgan και λάτρη του gin, Anshuman Vohra, σε συνεργασία με ένα από τα αρχαιότερα και φημισμένα αποστακτήρια gin στον κόσμο.

Στόχος των δημιουργών, ήταν ένα super premium brand με μοντέρνο χαρακτήρα, ο οποίος και αποδίδεται μέσα από ένα εξωτικό μίγμα 12 βοτάνων από 8 χώρες, υψηλής ποιότητας συστατικά και χειροποίητη διαδικασία παραγωγής. Ανήκει στην κατηγορία των «new world gins», υπογράφεται από το μήνυμα «mixes with everything, surrenders to nothing» και κυκλοφορεί σε βαριά, γυάλινη εμβληματική φιάλη με σκούρο γκρι ανθρακί χρώμα και με χαρακτηριστικό κολάρο με καρφιά στο λαιμό της.

Το Βulldog London Dry Gin έχει αποσπάσει από το λανσάρισμά του πολλές διακρίσεις και μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν δοθεί ποτέ σε gin, αυτή του superb (90-95) από τον Paul Pacult (Wine Enthusiasist Magazine), κερδίζοντας επίσης και το βραβείο «Τοp 50 Spirit» του ίδιου περιοδικού.