Η Unismack SA, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής σνακ και κράκερ υψηλής διατροφικής αξίας, ανακοινώνει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με το ξεκίνημα μιας καινούριας μονάδας παραγωγής. Η θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία SnackCraft LLC θα έχει την έδρα της στο Μίσιγκαν.

Η Unismack δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ και κράκερ, δίνοντας έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη «better-for-you» προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, παράγονται σνακ και κράκερ αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, ξηρούς καρπούς και αλλεργιογόνα, εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, ενώ οι εξαγωγές της φτάνουν στο 98% της παραγωγής. «Πρόθεσή μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έμοιαζε να είναι η πιο προφανής επιλογή για αυτό μας το εγχείρημα», τόνισε ο Δημήτριος Στρατάκης, Group CEO της Unismack. Ο Joseph Riley, CEO της SnackCraft, ανέφερε: «Στη νέα παραγωγική μονάδα του Μίσιγκαν θα παράγονται κράκερ ψημένα στο φούρνο, τσιπς τορτίγιας, σνακ με την εφαρμογή της τεχνολογίας εξώθησης, καθώς και pellet σνακ όπως τσιπς λαχανικών. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν επίσης ένα κέντρο καινοτομίας, που θα βοηθά στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η SnackCraft θα παρέχει επίσης υπηρεσίες αποθήκευσης και 3PL».