Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2016 με στόχο την κατάργηση των στεροτύπων, ωστόσο μέχρι πρότινος η έμφαση είχε επικεντρωθεί στο θέμα του φύλου. Σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση, ο κολοσσός των FMCGs, υπέβαλε σε «DNA test» 63 από τους συνεργαζόμενους marketers, προκειμένου να εξετάσει τις απόψεις τους σχετικά με την εθνότητα.

Υλοποιώντας ένα ευρύ πλάνο διαφορετικότητας και αποδοχής, η Executive Vice-President of Global Marketing and Head of Diversity and Inclusion της εταιρείας, Aline Santos, έχει θέσει ως προσωπικό της στοίχημα την εκπροσώπηση των μειονοτήτων τόσο στην επικοινωνία όσο και στην εταιρεία. Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν είναι μόνο το ζήτημα της πρόσληψης ανθρώπων με διαφορετικά backgrounds αλλά, κυρίως, η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο οι μειονότητες μπορούν να εκφραστούν, συνεισφέροντας έτσι με τις μοναδικές τους εμπειρίες.

Αναμφίβολα, το ζήτημα της φήμης δεν είναι αδιάφορο. Η Unilever υποστηρίζει ότι το 96% των καταναλωτών έχει θετική εικόνα για τα brands της, θεωρώντας ότι δεν στηρίζονται σε στερεότυπα, σε μια περίοδο όπου ειδικά οι νεότεροι καταναλωτές λαμβάνουν υπόψη τη συνέπεια μεταξύ marketing και εσωτερικής λειτουργίας των επιχειρήσεων.
(Πηγή: Marketingweek.com)