Επενδύει 1 δισ. ευρώ για την επόμενη δεκαετία.

Στην ίδρυση ενός Ταμείου αποκλειστικά για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής προχωρά η Unilever, επενδύοντας 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια. Το Ταμείο για το Κλίμα και τη Φύση δεν έχει προσδιορίσει ακόμη το σύνολο της δραστηριότητάς του, αλλά τα μελλοντικά του projects θα περιλαμβάνουν αναδασώσεις, προστασία της άγριας ζωής και διαφύλαξη υδάτινων πόρων.

Ο όμιλος έχει επίσης θέσει μια σειρά φιλόδοξων στόχων προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον αρνητικό του αντίκτυπο στον πλανήτη. Μεταξύ αυτών βρίσκεται η μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα από όλα τα brands του μέχρι το 2039, και από τη δική του δραστηριότητα μέχρι το 2030. Ο CEO της Unilever, Alan Jope, δήλωσε: «Καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 και μάχεται ενάντια σοβαρών ζητημάτων ανισότητας, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η κλιματική κρίση αποτελεί ακόμα απειλή για όλους μας.

Η κλιματική αλλαγή, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, η μείωση της βιοποικιλότητας, η έλλειψη νερού, όλα αυτά τα θέματα είναι αλληλένδετα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε παράλληλα». Η Unilever στοχεύει επίσης να καταστήσει την εφοδιαστική της αλυσίδα βιώσιμη αναφορικά με τον δασικό πλούτο, καθώς και να κάνει τις φόρμουλες όλων της των προϊόντων βιοδιασπώμενες μέχρι το 2030.
(Πηγή: Marketingweek.com)