Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου βρέθηκε στην εκδήλωση για την ίδρυση του Δικτύου Climanet, εκφράζοντας
τη στήριξή της στη συνεργασία των πόλεων που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2023.

Η συμμετοχή των Ιωαννίνων αποτελεί μία αναπτυξιακή ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς, όπως ενέργεια, κτίρια, διαχείριση αποβλήτων κλπ. Παρόντες στην ιδρυτική υπογραφή του Δικτύου ήταν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης χαιρέτησαν τις εργασίες οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου και Ευθύμιος Μπακογιάννης. Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών υπέγραψε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια, ο Χριστόφορος Σαπλαούρας, Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, παρουσίασε τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Τράπεζας μέσω των οποίων μπορεί να συνεισφέρει στην κλιματική ουδετερότητα και την ευημερία της Ηπείρου.