..και η ψηφιακή «έκρηξη» δημιουργεί νέες συνήθειες, λέει έρευνα της TNS

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που μελέτησε τις συνήθειες 55.000 χρηστών Internet παγκοσμίως, η τηλεόραση εξακολουθεί να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ σχεδόν το 50% των τηλεθεατών, χρησιμοποιεί παράλληλα πολλαπλές οθόνες και συσκευές κατά τη διάρκεια της απογευματινής τηλεθέασης. Η τάση είναι εμφανής και στην Ελλάδα, με το 48% των χρηστών να μπαίνει στα social media, να τσεκάρει e-mail ή να κάνει online shopping, κατά τη διάρκεια που παρακολουθεί τηλεόραση. Οι Έλληνες κατέχουν επίσης κατά μέσο όρο 4 ψηφιακές συσκευές ο καθένας, όπως συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη ζήτηση για τηλεοπτικό και video περιεχόμενο on-the-go, τροφοδοτεί την ανάπτυξη του «multi-screening» ή «screen-stacking», δηλαδή την χρήση πολλαπλών ψηφιακών συσκευών ταυτόχρονα. Παρόλη όμως την «έκρηξη» της online κατανάλωσης περιεχομένου, οι παραδοσιακές τηλεοπτικές συσκευές εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων, με το 78% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα (75% παγκοσμίως), να δηλώνουν ότι κάθονται μπροστά στην TV κάθε μέρα και το 94% (76% παγκόσμια) ότι τη συνδυάζουν με το δείπνο τους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγάπη μας για την παραδοσιακή τηλεόραση παραμένει, ωστόσο οι διαφημιζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν να προσαρμόζονται στις νέες συνήθειες. Οι ψηφιακές συσκευές προσφέρουν περισσότερους τρόπους πρόσβασης σε τηλεοπτικό και video περιεχόμενο, που σημαίνει ότι τα brands πρέπει να υιοθετήσουν μία περισσότερο ενοποιημένη προσέγγιση, με στόχο να συνδεθούν με τους καταναλωτές», σχολίασε ο Matthew Froggatt, Chief Development Officer της TNS.