Στο πρόσωπο του William Lewis βρήκε η εφημερίδα The Washington Post τον νέο της CEO και Publisher, ο οποίος θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του στις 2 Ιανουαρίου 2024. Ο William Lewis προέρχεται από τη The Wall Street Journal όπου θήτευσε επίσης ως Publisher, ενώ εργάστηκε και στη News Corp του Rupert Murdoch.

Επιπλέον έχει εργαστεί ως business reporter, συντάκτης και αρχισυντάκτης της The Daily Telegraph. Μάλιστα, όπως αναφέρει η The Washington Post, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας με τη The Wall Street Journal, αυτή τριπλασίασε τους ψηφιακούς συνδρομητές της στα 1,93 εκατ.

Επιπλέον, ο William Lewis υπήρξε συνιδρυτής του News Movement, μιας οντότητας η οποία παρέχει αμερόληπτες ειδήσεις στα νεαρά κοινά των social media πλατφορμών, όπως TikTok, Instagram και YouTube. «Όσο περισσότερο γνώριζα τον Will, τόσο περισσότερο με προσέλκυε η αγάπη του για τη δημοσιογραφία και το πάθος του για την οικονομική επιτυχία», έγραψε σε e-mail του προς το προσωπικό της The Washington Post ο ιδιοκτήτης της, Jeff Bezos.

«Ο Will ενσωματώνει την επιμονή, την ενέργεια και το όραμα που απαιτούνται για αυτόν τον ρόλο. Πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε το κατάλληλο μέλλον για τη The Post», προσέθεσε. Ο Lewis διαδέχεται τον Fred Ryan, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα φέτος.

(Πηγή: MediaPost)